Hoe Almere City jeugdteams vooruit helpt: 'Ik wil later ook bij City spelen'

ALMERE • Vr 12 april 2024 | 10:38 • Vrijdag 12 april 2024 | 10:38

Onder andere met oefenwedstrijdjes en masterclasses voor trainers en keepers probeert Almere City het niveau van het amateurvoetbal in de provincie omhoog te tillen. De profvoetbalclub heeft samenwerkingsverbanden met amateurclubs uit de hele provincie en daarbuiten.

Een van die amateurclubs is FC Almere, en die maakt daar graag gebruik van. "We hebben veel talentjes in de provincie", zegt voorzitter van FC Almere Arno van As. "Je hoopt eigenlijk dat Almere City komt kijken daarvoor, en ze een kans kan geven."

Naast de Havenaren werkt City ook samen met onder andere VV Zeewolde, Swift '64 uit Swifterbant en VV Unicum uit Lelystad. En ook met clubs buiten de provincie, zoals de Amsterdamse DWS en het Hilversumse Olympia '25.

'Dan kan ik heel bekend zijn'
De jonge spelers van FC Almere zien een carrière bij Almere City in ieder geval wel zitten. "Profspelen is gewoon leuk", zeg een van hen. "Ik denk dat elke voetballer dat heeft", vult een teamgenoot hem aan. "Dan kan ik heel bekend zijn, en dat lijkt me wel leuk."

Toch moet voorzitter Van As daar een kleine kanttekening bij zetten: "De selectieprocedures zijn gewoon best wel streng. Wij hebben een verplichting om ze daarvoor te waarschuwen: besef dat je ook af kan vallen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel