Trainer Alex Pastoor vertrekt na dit seizoen bij Almere City FC

ALMERE • Ma 15 april 2024 | 16:03 • Maandag 15 april 2024 | 16:03

Hoofdtrainer Alex Pastoor gaat Almere City FC aan het einde van het seizoen verlaten. Dit heeft de oefenmeester aan de clubleiding laten weten. Het is nog niet duidelijk waar hij volgend seizoen aan de slag gaat.

Pastoor was sinds januari 2022 actief bij de club, destijds werd hij aangesteld als de opvolger van de ontslagen Gertjan Verbeek. Op dat moment stond de club uit Almere er niet goed voor, ze stonden toen onderaan de ranglijst.

"Het was een geweldige tijd, waarbij het mijn opdracht was om de prestatiecultuur verder te ontwikkelen", aldus Pastoor in een verklaring van de club. "Dat is mijns inziens goed gelukt, vooral door de optimale samenwerking met de leiding van de club, de staf en de spelers. Deze reis is nog niet voorbij, wat voor ons allen inhoudt dat we de slotfase van de competitie met extra energie zullen ingaan."

Promotie
In het seizoen 2022-2023 wist hij met Almere City voor het eerst in de clubhistorie naar de eredivisie te promoveren, nadat in de finale van de play-offs FC Emmen werd verslagen.

Tijdens het huidige debuutseizoen in de eredivisie presteert Pastoor wederom uitstekend met de Almeerders. Met nog vier wedstrijden te spelen staat zijn ploeg op plek 12 met 33 punten.

Pastoor heeft deze zomer een aflopend contract bij Almere City en liet in een eerder stadium weten dat hij de beslissing over zijn toekomst pas tegen het einde van het seizoen wilde bekendmaken.

De Almeerse clubleiding kan nu op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en zegt dat Pastoor een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van Almere City. Technisch manager Johan Hansma: "Ik kijk terug op een zeer fijne samenwerking en ik wens Alex en zijn gezin het beste voor de toekomst."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel