Veel animo voor hardloopestafette 12 Dorpenloop: "Het was leuk maar wel een beetje zwaar"

FLEVOLAND • Za 20 april 2024 | 15:27 • Zaterdag 20 april 2024 | 15:27

Op de atletiekbaan van AV NOP in Emmeloord ging zaterdagochtend in alle vroegte de 12 Dorpenloop van start. 63 Teams met in totaal 756 lopers hadden zich ingeschreven. En dat is flink wat meer dan vorig jaar.

Voorzitter Erik Hellendoorn van AV NOP is daarom in zijn nopjes met deze toegenomen animo voor deze hardloopestafette door Noordoostpolder en Urk. "Daar zijn we heel tevreden over. Vorig jaar viel het ons wat tegen. Toen zaten we uiteindelijk op 51 teams. Nu zijn we heel blij met 63 teams."

Lopen voor kinderen in Oeganda
Ook de organisatie Muskathlon had zich met een team van 12 lopers ingeschreven. Zij noemen zich de Muskathleten. De teamleden willen geld inzamelen voor het goede doel.

Johan Berkhout nam voor zijn team het traject tussen Emmeloord en Luttelgeest voor zijn rekening. "Met de groep waar we de 12-dorpenloop mee lopen gaan we in januari volgend jaar naar Oeganda. Daar gaan we allemaal een sportieve prestatie neerzetten. Een halve marathon, marathon of mountainbiken", zegt Berkhout."Wij doen dat voor Compassion. Die hebben allemaal projecten rondom kinderen in Oeganda. We gaan daar naar toe om te zeggen dat we betrokken zijn."

'Echt een feestje'
Berkhout liep de langste afstand van de 12 etappes die werden gelopen. In 11,3 kilometer van Emmeloord naar Luttelgeest. Hij kwam na 53 minuten moe maar voldaan over de finish. Berkhout. "Het was leuk, maar ook wel een beetje zwaar omdat de wind altijd een rol speelt. Maar het was echt een feestje in de polder zo."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel