Leden betalen contributie niet, voetbalclub Batavia'90 komt tienduizenden euro's tekort

LELYSTAD • Zo 21 april 2024 | 15:45 • Zondag 21 april 2024 | 15:45

Voetbalclub Batavia'90 uit Lelystad heeft een financieel tekort van 54.000 euro omdat niet alle leden hun contributie hebben betaald. Volgens voorzitter Marco Knippenberg wordt er gewerkt aan het incasseren van dit geld en komt de club niet in de problemen.

"We zijn nu met een inhaalrace bezig, dat gaat goedkomen", aldus de voorzitter. "We kunnen het seizoen gewoon uitspelen, we zijn geen Vitesse."

Reeks nederlagen
Het zijn ook op sportief gebied roerige tijden voor Batavia, dat vorige maand na een serie van vijf nederlagen besloot afscheid te nemen van trainer Michel van Oostrum. Hij zou eind van het seizoen al moeten vertrekken, maar het bestuur besloot dit nu al te doen.

"We hebben het besluit genomen te stoppen, want er moest iets gebeuren. We gaan er verder geen details over naar buiten brengen."

Weg omhoog gevonden
Onder interim-trainer Jan van den Berg heeft Batavia de weg omhoog weer gevonden. In de laatste vier duels pakte de ploeg zeven punten. Zaterdagmiddag wonnen de Lelystedelingen met 3-1 van Woudenberg.

Aanvoerder Guido Pauw scoorde twee doelpunten voor rust, in de slotminuut besliste Mohammed Hammouchi de wedstrijd met een fraai binnengeschoten vrije trap. "We moesten het omdraaien", zegt Pauw. "Ik denk dat we als spelersgroep trots mogen zijn op wat we de laatste wedstrijden hebben laten zien."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel