City-trainer Alex Pastoor: "Winnen bij FC Twente is een mooie uitdaging"

ALMERE • Di 23 april 2024 | 17:44 • Dinsdag 23 april 2024 | 17:44

Almere City hervat woensdagavond de eredivisie met de lastige uitwedstrijd tegen FC Twente, de huidige nummer drie van de ranglijst. De Almeerders staan 12de, maar geloven in een stunt in Enschede. Bij winst in de Grolsch Veste zijn de Almeerders verzekerd van nog een seizoen op het hoogste niveau.

Ondanks de grote verschillen op de ranglijst gaat trainer Alex Pastoor woensdagavond met zijn ploeg in Enschede voor de winst: "FC Twente is een geduchte ploeg. Ze spelen zeer goed voetbal in een grandioze ambiance. Ik denk dat het voor ons een mooie uitdaging is, omdat we tegen de grotere ploegen nog niet gewonnen hebben. We hebben het wel redelijk gedaan, maar nog niet gewonnen dus een mooie uitdaging".

Bakker keert terug onder de lat
Keeper Nordin Bakker keert tegen FC Twente terug onder lat bij de Almeerders. Hij is volledig hersteld van een liesblessure, die hij opliep tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht en hem zes weken aan de kant hield. De afgelopen weken werd Bakker vervangen door de Oostenrijker Samuel Radlinger. De huurling van Austria Wien deed het prima, maar moet woensdagavond in de Grolsch Veste weer plaatsmaken voor de eerste doelman.

Nalic niet inzetbaar
Trainer Pastoor kan tegen FC Twente geen beroep doen op reservedoelman Stijn Keller, aanvoerder Danny Post, middenvelder Adi Nalic en aanvaller Yann Kitala, die allen op de weg terug zijn na blessure's. Bosnier Nalic moest zich 10 dagen geleden tijdens de thuiswedstrijd tegen Sparta laten vervangen vanwege een hamstringblessure.

Weinig historie
De wedstrijd FC Twente - Almere City FC werd ooit één keer eerder gespeeld in het seizoen 2018-2019 in de Keuken Kampioen Divisie. De Tukkers wonnen die editie met 1-0 dankzij een goal van spits Tom Boere. Woensdagavond begint de wedstrijd in Enschede om 18.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Oostrom.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel