Wint Almere City vrijdag van Heerenveen? Dan is handhaving in de eredivisie een feit

ALMERE • Do 2 mei 2024 | 17:45 • Donderdag 2 mei 2024 | 17:45

Almere City FC wil zich vrijdagavond thuis tegen SC Heerenveen officieel veilig gaan spelen in de eredivisie. Winst tegen de Friezen betekent sowieso nog een seizoen op het hoogste niveau voor de Almeerders. Dit zou de kroon op het werk zetten van hoofdtrainer Alex Pastoor, die aan het einde van het seizoen vertrekt bij de club.

Almere City staat al een tijdje op 33 punten in de eredivisie (34 punten is normaal gesproken genoeg voor lijfsbehoud), maar verloor de afgelopen twee wedstrijden: thuis tegen Sparta en uit tegen FC Twente. Met nog drie wedstrijden te spelen tijdens dit debuutseizoen staat de ploeg van Alex Pastoor op plek 13 met 33 punten. Tegenstander SC Heerenveen staat op plek 10 met 3 punten meer.

Ruime voorsprong op gevarenzone
Almere City heeft nog altijd een ruime marge op plek 16 (eindklassering die aan het einde van het seizoen de verplichting heeft tot het spelen promotie/degradatie play-offs). Het verschil met de huidige nummer 16 van de ranglijst RKC Waalwijk bedraagt 8 punten.

Almere City FC verloor eerder dit seizoen de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen nog kansloos met 3-0 door twee goals van oud Almere City speler Pelle van Amersfoort en een treffer van verdediger Sven van Beek.

Hoofdtrainer Alex Pastoor, assistent trainer Jeffrey Talan en keeperstrainer Agil Etemadi hebben allen een verleden bij SC Heerenveen. Ook City spelers Rajiv van La Parra, Sherel Floranus en Hamdi Akujobi kwamen uit voor de club uit Friesland.

De thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen begint vrijdagavond om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Vos.

Bekijk hier het volledige interview met trainer Alex Pastoor:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel