Almere City wil coach Alex Pastoor mooi afscheidscadeau geven tegen NEC  

ALMERE • Vr 17 mei 2024 | 18:27 • Vrijdag 17 mei 2024 | 18:27

Almere City FC sluit komende zondag het debuutseizoen in de eredivisie af met de thuiswedstrijd tegen NEC. Het wordt voor succestrainer Alex Pastoor zijn laatste wedstrijd voor de groep in Almere. De spelers willen de vertrekkende coach een mooi afscheidscadeau geven door het seizoen te besluiten met een overwinning op NEC.

De wedstrijd Almere City FC - NEC staat centraal in de laatste aflevering van #AlmEredivisie, waarin we de profvoetballers van Almere City FC op de voet volgen tijdens hun debuutseizoen op het hoogste niveau.

Bekijk hier de gehele uitzending:

Het zal zeker niet eenvoudig worden voor Almere City om te winnen van NEC, want die ploeg is misschien wel dé revelatie van het seizoen met een keurige zesde plaats. Almere City speelt ook volgend seizoen in de eredivisie en staat nog altijd 13de op de ranglijst met 34 punten uit 33 gespeelde wedstrijden. Toch komen de Almeerders zeer lastig tot winst in de afgelopen maanden: de laatste overwinning dateert alweer van 17 februari (11 speeldagen geleden) toen PEC Zwolle in Zwolle met 0-1 verslagen werd (dankzij een goal van Thomas Robinet).

Koopmeiners en Cathline ontbreken
Coach Alex Pastoor kan tijdens zijn afscheidswedstrijd geen beroep doen op aanvaller Yoann Cathline. De Fransman viel afgelopen zondag tijdens de uitwedstrijd tegen Ajax uit met een hamstringblessure. Middenvelder Peer Koopmeiners ontbreekt tegen NEC vanwege een schorsing, die hij kreeg vanwege zijn rode kaart tijdens de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen.

Dastgir ook assistent van Maduro
Afgelopen maandag werd Hedwiges Maduro gepresenteerd als de opvolger van Alex Pastoor bij Almere City FC. De kans is heel groot dat Anoush Dastgir één van zijn assistenten wordt. Dastgir, dit seizoen ook assistent van Alex Pastoor, heeft deze zomer een aflopend contract in Almere. Hij verwacht snel bij te gaan tekenen bij de club: "De intentie is er van beide kanten om door te gaan, dus dat moet de komende dagen goedkomen". Dastgir verwacht tevens dat ook de andere stafleden zoals assistent coach Jeffrey Talan en keeperstrainer Agil Etemadi snel zullen bijtekenen.

De wedstrijd Almere City FC - NEC begint zondagmiddag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van de Graaf.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel