Roeier Van Sprang niet naar Spelen: "We snappen niet hoe het zo heeft kunnen gaan"

ALMERE • Wo 22 mei 2024 | 15:18 • Woensdag 22 mei 2024 | 15:18

Roeier Niki van Sprang kan het eigenlijk nog steeds niet geloven dat hij er niet in is geslaagd een ticket voor de Olympische Spelen te bemachtigen.

"Het moet nog inzinken. Bij ons overheerst het gevoel dat we niet helemaal snappen hoe het zo heeft kunnen gaan. En ook de realisatie dat dit het einde is dat is gewoon allemaal heel pijnlijk."

Van Sprang en zijn teamgenoot Guillaume Krommenhoek eindigden dinsdag op het olympisch kwalificatietoernooi in Luzern op de derde plaats. Om een olympisch startbewijs te bemachtigen had het duo in de tweemans roeiboot, de 'twee-zonder', bij de beste twee moeten eindigen.

0,36 seconden tekort
Duitsland kwam als eerste over de finish en Litouwen als tweede team. Zij plaatsen zich dus voor de Olympische Spelen in Frankrijk. Het Nederlandse tweetal kwam daarvoor 0,36 seconden tekort.

Van Sprang: "Achteraf gezien hadden we in de start misschien iets meer moeten investeren. We hadden een inschatting gemaakt van de omstandigheden en daarom een aanpassing gedaan aan onze riemen die we iets lichter hadden gezet. Het zijn allemaal kleine dingen. En we moeten onderkennen dat de tegenstand snel was."

Kleine kans op spelen
De boot, de ‘twee zonder’, is dus niet gekwalificeerd voor de Spelen. Maar er is nog een kleine kans dat Van Sprang er bij de Spelen van Parijs in een andere rol toch bij is.

Van Sprang: "Uiteindelijk is het altijd aan de bondscoaches. Mogelijk is er een reserverol bij de spelen en vervolgens is het ook aan mij of ik daar behoefte aan heb en of ik dat kan opbrengen. Misschien is daar nog iets mogelijk, maar dat is niet logisch. Wij hadden onze kans in de 'twee-zonder'. Die hebben we niet gegrepen, dus wat dat betreft zijn wij even uitgespeeld."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel