Beloftenteam Almere City FC blijft in Tweede Divisie

ALMERE • Za 25 mei 2024 | 19:52 • Zaterdag 25 mei 2024 | 19:52

Jong Almere City FC heeft zich zaterdagmiddag tijdens de laatste speelronde van de competitie verzekerd van handhaving in de Tweede Divisie. Dankzij een 0-2 uitzege bij de Koninklijke HFC is de ploeg van coach Danny Schenkel ook komend seizoen weer actief op het derde niveau (na de eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie) van de nationale voetbal-pyramide.

Almere City moest voor lijfsbehoud bij de eerste negen ploegen van de ranglijst eindigen en moest daarom zaterdagmiddag winnen in Haarlem om alles in eigen hand te houden. Bij rust was het nog 0-0 in Haarlem.

Tien minuten na rust brak spits Tijmen Wildeboer de wedstrijd open met de 0-1. Een kwartier voor tijd wist de rappe buitenspeler Emanuelle Poku de beslissende 0-2 op het scorebord te brengen. In de slotfase moest Almere City na een tweede gele kaart voor Amoah Sam nog even verder met 10 man, maar uiteindelijk kon de 0-2 zege eenvoudig over de streep getrokken worden.

Jong City eindigt op de 8e plaats
Door de overwinning eindigt Jong Almere City op de 8e plek van de Tweede Divisie. De ploeg van Danny Schenkel kwam net één doelpunt tekort om de nummer 7 van de ranglijst Jong Sparta ook nog te passeren. Bij Jong Almere City speelde aanvaller Tijmen Wildeboer zijn laatste wedstrijd. De spits hoopt komend seizoen actief te kunnen zijn bij een club in de Keuken Kampioen Divisie.