'Op zijn Urkers': SV Urk speelt zich in laatste duel veilig in de Derde Divisie

URK • Zo 26 mei 2024 | 10:03 • Zondag 26 mei 2024 | 10:03

Groot feest was het zaterdagavond op sportpark De Vormt op Urk. De voetbalploeg won thuis met 1-0 van DOVO en speelt daarom volgend seizoen opnieuw in de Derde Divisie. SV Urk speelde zich zo in de laatste wedstrijd van het seizoen veilig.

Afhankelijk
"Op zijn Urkers zeggen ze dan", zei middenvelder Jan Ras. Hij scoorde de enige treffer van de wedstrijd. Urk moest zelf winnen en was dan afhankelijk van de prestatie van VV Staphorst om de nacompetitie te ontlopen.

Staphorst speelde met 1-1 gelijk tegen DVS'33 en daarom passeert Urk de club uit Overijssel op de ranglijst. SV Urk is dus veilig en Staphorst moet zich via de nacompetitie zien veilig te spelen.

Bizar
"Ja heerlijk hè bizar", zei aanvoerder Bennie Dunnink trots na afloop. Het is zijn laatste wedstrijd geweest in het eerste elftal van SV Urk. De verdediger kan niet altijd meer topfit zijn en zet er daarom een punt achter. Hij is blij dat zijn afscheid gevierd wordt met een groot feest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel