Oud-international keert terug bij Almeerse Hockey Club, 'Ik kan niet wachten'

ALMERE • Wo 12 juni 2024 | 13:23 • Woensdag 12 juni 2024 | 13:23

Valentin Verga speelt met ingang van komend seizoen voor de Almeerse Hockey Club. De oud-international is afkomstig van hoofdklasser Amsterdam, waar hij de afgelopen 17 seizoenen speelde op het hoogste niveau.

Voor zijn periode in de hoofdstad speelde Verga in zijn jeugdjaren ook al bij de Almeerse Hockey Club. Op 18-jarige leeftijd maakte hij de overstap naar Amsterdam.

De Almeerse Hockey Club wist zich afgelopen seizoen op de laatste speeldag te handhaven in de Promotieklasse (het één na hoogste niveau). Verga zal een ambassadeursrol gaan vervullen binnen de vereniging en moet met zijn kwaliteiten & ervaring de Heren I naar een hoger plan tillen in de Promotieklasse.

Broertje ook bij de club
Valentin Verga wordt bij de Almeerse Hockey Club herenigd met zijn broertje Manuel Verga, die al jaren in het eerste elftal speelt. In totaal kwam Valentin Verga 193 keer uit voor Oranje en won hij zilver op de Olympische Spelen en het WK.

Verga op Instagram: "17 jaar geleden verliet ik de club die mij en mijn familie alles gegeven heeft! Nu is het tijd om terug te komen en mijn droom om samen met mijn broertje in het eerste te spelen te laten uitkomen. Daarnaast wil ik een actieve rol spelen om als boegbeeld een actieve bijdrage te gaan leveren aan de nieuwe clubrede doelen van De Almeerse. Ik kan niet wachten om mijn steentje bij te dragen en Almere terug te brengen waar het hoort!"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel