Flevo Boys verliest finale en eindigt seizoen met kater

EMMELOORD • Za 22 juni 2024 | 21:36 • Zaterdag 22 juni 2024 | 21:36

De voetballers van Flevo Boys zijn het voetbalseizoen geëindigd in mineur. De Emmeloorders moesten zaterdag in de finale van de nacompetitie hun meerdere erkennen in DZC'68.

De eersteklasser uit Doetinchem was na 120 minuten voetballen zonder treffers en een strafschoppenserie net iets beter dan Flevo Boys. De Emmeloorders grijpen daarom naast promotie. DZC'68 bereikt door de winst voor het eerst in de clubgeschiedenis de Vierde Divisie.

Flevo Boys kreeg in de eerste helft nog de beste mogelijkheid om een doelpunt te scoren. Na een overtreding in de zestienmeter Johan Tiems kreeg Flevo Boys in de 27e minuut een strafschop. Thom Bos wist echter dit buitenkansje niet te verzilveren.

DZC'68 net iets beter
Beide ploegen kregen in het verdere verloop van de wedstrijd diverse mogelijkheden maar wisten deze niet te benutten. Ook de verlenging leverde geen doelpunten op. In de beslissende strafschoppenserie bleek DZC'68 net iets beter.

Laatste duel Aran Nijboer
Het was voor aanvoerder Aran Nijboer zijn laatste duel. De aanvoerder van de Emmeloorders had al eerder aangegeven na het seizoen te stoppen.

De finale van de nacompetitie werd gespeeld op het sportpark van SDC Putten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel