Endurance Zeewolde gaat uitbreiden: "Wordt iets heel groots"

ZEEWOLDE • Za 29 juni 2024 | 16:05 • Zaterdag 29 juni 2024 | 16:05

De organisatie van de Endurance Zeewolde is tevreden over de tiende editie. Aan deze jubileumeditie deden, verspreid over de vrijdag en zaterdag, zo'n 1200 triatleten mee aan de verschillende afstanden. Komend jaar volgt waarschijnlijk uitbreiding met een derde dag.

Voorzitter Bas Pieterse van Endurance Zeewolde zei eerder deze week al dat mogelijk de zondag wordt toegevoegd. "Daar mogen we nog niets over zeggen", legt Pieterse uit. "We zijn nog in overleg met de Nederlandse Triatlon Bond en de gemeente Zeewolde. Ons werd ingefluisterd dat ze hier een extra wedstrijd willen doen. Het wordt iets heel groots."

Deelnemers genieten
De triatleten zwommen in de Aanloophaven en fietsten daarna door Zeewolde en omgeving. Het lopen was langs het strand, met finish bij het Ravelijn. "Het is een heel gevarieerd parcours. Zwemmen gaat mooi door het kanaaltje, dat is heel gezellig. Fietsen is autoluw en lekker lange stukken, dat maakt het mooi", vertelt Casper Kwakkel uit Zwolle, die de standaard distance wedstrijd won, na 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer.

Aan de start stonden veel Zeewoldenaren, maar ook uit de rest van Nederland en het buitenland kwamen triatleten naar het dorp. "Het past echt bij Zeewolde, zo'n triatlon. Er is water, bossen en wandel- en fietspaden. Een prachtig dorp, daar hoort een triatlon thuis."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel