City FC wint ook van Excelsior en pakt clubrecord

ALMERE • Vr 30 november 2012 | 23:01 • Vrijdag 30 november 2012 | 23:01

In de Jupiler League heeft Almere City FC vrijdagavond haar vijfde zege op rij geboekt. De ploeg van trainer Fred Grim won in eigen huis met 2-1 van Excelsior. Dit betekende een nieuw clubrecord: in acht jaar betaald voetbal wisten de Almeerders nog nooit vijf wedstrijden op rij te winnen.

City kwam tegen de Excelsior op voorspong door een goal van rechtsback Leroy
Resodihardjo. Nog voor rust kwamen de Rotterdammers via Manu langzij. In de tweede helft kreeg Excelsior de beste kansen, maar City spits Fabian Serrarens besliste 10 minuten voor tijd onverwacht de wedstrijd met een prachtig afstandschot.

Door de zege stijgen de Almeerders naar de elfde plaats van de Jupiler League. In de strijd om de tweede periode is City nu gedeeld koploper met Sparta, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld.