verkeersinformatie

Omroep Flevoland verzorgt real time de verkeersinformatie voor Flevoland en omstreken. Behalve de files en andere vertragingen voor het wegverkeer worden ook meldingen gedaan over vertragingen bij het openbaar vervoer en wordt, via flitsservice, informatie verstrekt over waar de snelheid wordt gecontroleerd.

Files in de regio Bron: ANWB

 • Op dit moment zijn er geen Files in de regio

Flitsmeldingen Bron: Flitsmeister

 • Op dit moment zijn er geen Flitsmeldingen

OV mededelingen Bron: 9292

 • Dronten, Lelystad: NS, sprinter, stopbus i.p.v. trein - Door een gestrande trein. Tussen Lelystad Centrum en Dronten rijden er geen sprinters.. Dit duurt tot ongeveer 23:00 uur.

Wegwerkzaamheden Bron: Provincie Flevoland

 • Houtribdijk (fietspad)

  Rijkswaterstaat sluit per 1 december 2017 tijdelijk een deel van het fietspad over de Houtribdijk tussen Lelystad en Enkhuizen. Vanaf dan kunnen fietsers overdag gebruikmaken van een pendelbusje. Dit busje leidt de fietsers én hun fiets op afroep veilig langs de werkzaamheden. De afsluiting is nodig omdat Rijkswaterstaat de Houtribdijk de komende jaren versterkt. Bekijk de website van Rijkswaterstaat voor meer informatie.Route pendelbusjeHet pendelbusje rijdt tussen twee tijdelijke haltes. Vanuit Lelystad is opstappen met de fiets mogelijk aan het begin van de Houtribdijk, op de parkeerplaats richting de Hurkende man. Vanuit Enkhuizen kunnen fietsers doorrijden tot Trintelhaven (halverwege de dijk) en daar opstappen. De locatie van de haltes wordt aangegeven met gele bordjes. Bij beide haltes staat een bordje met een telefoonnummer om de pendelbus te bestellen.Tijdelijke openstelling zomer 2018In de zomer is de Houtribdijk ook bekend als Markerwaarddijk - een belangrijke route voor recreatieve fietsers. Daarom is het fietspad in juli en augustus 2018 tijdelijk open. Vanaf 1 juli 2019 is het hele fietspad over de Houtribdijk definitief weer opengesteld.WerkzaamhedenHet fietspad gaat tijdelijk dicht omdat Rijkswaterstaat de Houtribdijk versterkt met zand en steen. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de dijk aan de veiligheidsnormen voldoet. De werkzaamheden duren tot medio 2020. Het deel tussen Lelystad en Trintelhaven krijgt zo'n 1,2 miljoen ton nieuwe breuksteen (kleine steenblokken). De Houtribdijk is smal; omdat de N302 de komende jaren open blijft voor het autoverkeer heeft aannemer de ruimte op en naast het fietspad nodig om zijn werk te kunnen doen. Ook gebruikt de aannemer het fietspad voor de aan- en afvoer van materieel en stenen.Versterking HoutribdijkDe Houtribdijk houdt als een grote golfbreker het water van het Markermeer en IJsselmeer in toom en is daarmee belangrijk voor de waterveiligheid van alle provincies rond het IJsselmeergebied. Kijk op rijkswaterstaat.nl voor meer informatie over de dijkversterking.

  Meer informatie
 • N352 Domineesweg

  Wat gaan we doenWaarN352 Domineesweg tussen de rotonde met de Zuidermeerweg en de kruising met de MonnikenwegWanneer
  Afsluiting: vrijdag 6 juli 22.00 uur tot en met maandag 9 juli 2018 5.00 uur
  Reserveweekend: vrijdag 13 juli 22.00 uur tot en met maandag 16 juli 2018 5.00 uurHinderExtra reistijd door snelheidsbeperkingReisinformatieVan maandag 12 tot en met vrijdag 16 maart 2018 hebben de grondwerkzaamheden plaatsgevonden. Sindsdien geldt een snelheidsbeperking (maximaal 50 km/u) ter hoogte van het werkvak. Deze snelheidsbeperking geldt tot en met de werkzaamheden in juli.WerkzaamhedenOp de Domineesweg wordt een linksafvak gecreeerd ten behoeve van Domineesweg 11, het bezoekerscentrum van Windpark Noordoostpolder. Een linksafvak verhoogt de veiligheid en doorstroming op de Domineesweg.De voorbereidende werkzaamheden zijn in 2017 gestart met het verplaatsen van kabels en leidingen. In het weekend van 9 tot en met 12 maart zijn grondwerkzaamheden uitgevoerd. Dit betrof het voorbelasten van de grond. In het weekend van 6 tot en met 9 juli wordt het linksafvak daadwerkelijk aangelegd. In de tussengelegen maanden geldt een snelheidsbeperking ter hoogte van het werkvak. Dit is voor de veiligheid van de weggebruiker en heeft te maken met de barrier die in de berm is geplaatst. Meer informatieVolg onze Twitteraccounts @flevowegen en @flevovaarwegen voor alle actuele informatie over werkzaamheden en calamiteiten. Heeft u een vraag over deze informatie? Neem contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 - 265 566.

  Meer informatie
 • N309 Elburgerbrug

  Wat gaan we doenWaarDe Elburgerbrug bij ElburgWanneerAfsluiting van dinsdag 22 mei 20.00 uur tot en met donderdag 7 juni 2018 6.00 uur.HinderVoor wegverkeer is er een omleidingsroute. Dit wordt met borden aangegeven. Voor vaarverkeer met een doorvaarthoogte groter dan 5,40 meter is de brug alleen tijdens bloktijden geopend. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen de bug lopend oversteken.ReisinformatieWegverkeerEr zijn twee verschillende omleidingsroutes voor het wegverkeer. De noordelijke route loopt via de N306, N50 en A28 (Kampen/Wezep). De zuidelijke route loopt via de N306, N302, A28 en N310 (Harderwijk/Nunspeet). De omleidingsroutes worden met borden aangegeven.Voetgangers en (brom)fietsers kunnen aan één zijde van de burg wel passeren. (Brom)fietsers zullen op de brug moeten afstappen en lopen.ScheepvaartVoor de scheepvaart is de brug alleen tijdens bloktijden geopend. De bloktijden zijn van 10.00 tot 11.00 uur en van 17.00 tot 18.00 uur. Aanmelden dient minimaal 2 uur van te voren te gebeuren via telefoonnummer 06 - 1087 9246. Laat altijd een bericht achter!Buiten deze bloktijden is de vaarweg gestremd voor scheepvaart met een staande mast en een doorvaarthoogte van meer dan 5,40 meter ten opzichte van NAP. Overige scheepvaart kan te allen tijde gebruik maken van de vaste doorgangen welke zich aan weerszijden van de beweegbare brug bevinden.WerkzaamhedenIn het voorjaar van 2015 is onderhoud gepleegd aan de Elburgerbrug. Hierbij is onder andere het brugval, het beweegbare brugdek, vervangen. Na in gebruikname van de brug is geconstateerd dat de overgang van en naar het nieuwe brugval niet optimaal is. Dit kan de gebruiker merken als een hinderlijke knik in de overgang van de vaste brug naar het geboogde brugval. Om de veiligheid en het rijcomfort van alle weggebruikers te garanderen is daarom destijds de maximale snelheid op de Elburgerbrug verlaagd van 80 km/uur naar 50 km/uur.Provincie Flevoland heeft de aannemer gevraagd een oplossing voor het probleem met de overgangen te bedenken. Na een periode van voorbereiding worden de werkzaamheden van 22 mei 20.00 uur tot en met 7 juni 2018 6.00 uur uitgevoerd. Deze periode is zorgvuldig gekozen na overleg met verschillende belanghebbenden in het gebied. Met het aanpassen van de overgangen verbetert het rijcomfort over het geboogde brugval en kan de maximale snelheid op de brug weer teruggebracht worden naar 80 km/uur.Meer informatieVolg onze Twitteraccounts @flevowegen en @flevovaarwegen voor alle actuele informatie over werkzaamheden en calamiteiten. Heeft u een vraag over deze informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur.

  Meer informatie
 • N306 Harderbosweg/Harderdijk/Spijkweg

  Wat gaan we doen?WaarN306 Harderbosweg/Harderdijk/Spijkweg vanaf de turborotonde Harderhaven en de brug bij Elburg. Ook wordt hinder verwacht op de wegen rondom Elburg en de Elburgerbrug.WanneerTijdens het Pinksterweekend wordt hinder verwacht op zaterdag- en zondagochtend van 8.00 tot 10.30 uur. Op maandag 21 mei (2e Pinksterdagdag) 2018 wordt de grootste hinder verwacht voor het verkeer.HinderIn verband met een evenement op evenemententerrein van Walibi Holland zorgt dit op een aantal moment voor hinder voor het verkeer.Reisinformatie
  Doorgaand verkeer tussen Harderwijk en Elburg / Kampen wordt geadviseerd om te rijden via de N305 Gooiseweg. Omleidingsroute staat aangegeven.
  De N306 Harderdijk is vanaf het kruispunt met de Karekietweg in de richting van de turborotonde Harderhaven in één richting afgesloten van 13.00 tot 18.30 uur. Verkeer wordt via de Karekietweg naar de Gooise- en Ganzenweg (N305) geleid.
  De Bremerbergweg is tussen het kruispunt met de Alikruikweg / Mosselweg en de rotonde met de Spijkweg afgesloten van 14.00 tot 18.30 uur in beide richtingen. Een omleiding voor het verkeer naar Biddinghuizen staat bij Harderhaven al aangegeven.
  De Spijkweg tussen het kruispunt met de Bijsselseweg en het kruispunt met de Enkweg is afgesloten van 14.00 tot 18.30 uur. Een omleiding wordt aangegeven met gele borden.Meer informatieVolg onze Twitteraccounts @flevowegen en @flevovaarwegen voor alle actuele informatie over werkzaamheden en calamiteiten. Heeft u een vraag over deze informatie? Neem contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 - 265 566.

  Meer informatie
 • De Lage Vaart

  Wat gaan we doen?waarDe Lage Vaart ter hoogte van DrontenwanneerVan zaterdag 26 mei tot en met zondag 27 meihinderHinder voor de scheepvaartReisinformatieIn verband met het parcours van de Dronterland Survival Run door/over de Lage Vaart geldt er op zondag 27 mei van 6.00 tot 19.00 uur een volledige stremming voor de scheepvaart. Op zaterdag 26 mei is er mogelijk hinder voor de scheepvaart in de Lage Vaart in verband met voorbereiding van het evenement.Meer informatieVolg onze Twitteraccounts @flevowegen en @flevovaarwegen voor alle actuele informatie over werkzaamheden en calamiteiten.Heeft u een vraag over deze informatie? Neem contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 265 566.

  Meer informatie
 • Marknessersluis, Larsersluis en Vaartsluis

  Wat gaan we doen?WaarDe Marknessersluis bij Marknesse, de Larsersluis bij Biddinghuizen en de Vaartsluis bij AlmereWanneerOp donderdag 24 mei 2018 zijn de sluizen als volgt gestremd :
  Marknessersluis van 8.30 tot 10.30 uur
  Larsersluis van 12.00 tot 14.00 uur
  Vaartsluis van 15.30 tot 17.30 uurHinderTijdens bovengenoemde tijden zijn de sluizen gestremd voor de scheepvaartWerkzaamhedenMet duikers inspecteren we de houten sluisdeuren.Meer informatieVolg onze Twitteraccounts @flevowegen en @flevovaarwegen voor alle actuele informatie over werkzaamheden en calamiteiten. Heeft u een vraag over deze informatie? Neem contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 265 566.

  Meer informatie
 • Larserpad

  Wat gaan we doen?WaarLarserpad tussen de kruisingen met de Eendenweg en Zeuslaan (het Larserpad is de parallelweg naast de Larserweg)WanneerMaandag 4 juni tot en met vrijdag 27 juli 2018HinderOmleidingsroutes voor (brom)fietsers en landbouwverkeerReisinformatieDe werkzaamheden worden opgedeeld in drie fases. Tijdens iedere fase geldt een andere afsluiting met bijbehorende omleidingsroute(s).Fase 1: maandag 4 juni tot en met vrijdag 22 juniTijdens fase 1 is het Larserpad afgesloten tussen de kruisingen met de Eendenweg en de Meerkoetenweg. De omleiding voor (brom)fietsers loopt over het fietspad langs de Larservaart.De omleidingsroute voor het landbouwverkeer gaat via de Eendenweg, Knarweg en Meerkoetenweg (en omgekeerd).Fase 2: maandag 25 juni tot en met vrijdag 6 juliDe werkzaamheden tijdens fase 2 lopen van de Meerkoetenweg tot de Larserpoortweg. Zowel de (brom)fietsers als het landbouwverkeer kunnen omrijden via de Larserpoortweg (het industrieterrein).Fase 3: maandag 9 juli tot en met vrijdag 27 juliTijdens fase 3 is het Larserpad afgesloten tussen de Larserpoortweg en de Zeuslaan. Voor doorgaand en recreatief fietsverkeer is er een omleidingsroute via de Meerkoetenweg en het Natuurpark. (Brom)fietsers die van en naar het industrieterrein Larserpoort of Flevopoort I moeten, worden langs het werkvak geleid. Vanuit veiligheidsoverwegingen kan het zijn dat een deel van het traject langs het werkvak lopend moet worden afgelegd. Houd dus rekening met extra reistijd. Voor landbouwverkeer geldt een omleidingsroute die loopt van de Meerkoetenweg, Lisdoddeweg, Larserringweg, Dronterweg en Geldersedreef naar de Zuigerplasdreef. In verband met de beperkte ruimte onder het viaduct is het niet mogelijk het landbouwverkeer langs het werkvak te leiden.WerkzaamhedenHet Larserpad is toe aan groot onderhoud. Dit houdt in dat het asfalt wordt vervangen. Tegelijkertijd wordt de weg verbreed van 3 naar 6 meter. In verband met ruimtegebrek wordt het Larserpad onder de A6 door iets minder breed. Met de verbreding komt er meer ruimte voor (passerend) landbouwverkeer. Aan weerszijden van de weg komen zogenoemde 'fietssuggestiestroken' (het bekende rode asfalt).Meer informatieVolg onze Twitteraccounts @flevowegen en @flevovaarwegen voor alle actuele informatie over werkzaamheden en calamiteiten. Heeft u een vraag over deze informatie? Neem contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 265 566.

  Meer informatie

geef uw melding door: 0320-285050

Via de radio worden tweemaal per uur de vertragingen en de flitsers gemeld. Omroep Flevoland radio is te ontvangen via 89.8. FM.