verkeersinformatie

Omroep Flevoland verzorgt real time de verkeersinformatie voor Flevoland en omstreken. Behalve de files en andere vertragingen voor het wegverkeer worden ook meldingen gedaan over vertragingen bij het openbaar vervoer en wordt, via flitsservice, informatie verstrekt over waar de snelheid wordt gecontroleerd.

Files in de regio Bron: ANWB

 • N301

  Almere - Barneveld

  tussen de aansluiting met A28 en Nijkerk 6 min vertraging door 800 m stilstaand verkeer

  1 km

  06 min

Flitsmeldingen Bron: Flitsmeister

 • Radar: Op de N307 in Dronten ter hoogte van hectometerpaal 25,3 in beide richtingen

 • Radar: Op de N702 in Almere ter hoogte van hectometerpaal 10,7 in beide richtingen

OV mededelingen Bron: 9292

 • Op dit moment zijn er geen OV mededelingen

Wegwerkzaamheden Bron: Provincie Flevoland

 • Houtribdijk (fietspad)

  Rijkswaterstaat sluit per 1 december 2017 tijdelijk een deel van het fietspad over de Houtribdijk tussen Lelystad en Enkhuizen. Vanaf dan kunnen fietsers overdag gebruikmaken van een pendelbusje. Dit busje leidt de fietsers én hun fiets op afroep veilig langs de werkzaamheden. De afsluiting is nodig omdat Rijkswaterstaat de Houtribdijk de komende jaren versterkt. Bekijk de website van Rijkswaterstaat voor meer informatie.Route pendelbusjeHet pendelbusje rijdt tussen twee tijdelijke haltes. Vanuit Lelystad is opstappen met de fiets mogelijk aan het begin van de Houtribdijk, op de parkeerplaats richting de Hurkende man. Vanuit Enkhuizen kunnen fietsers doorrijden tot Trintelhaven (halverwege de dijk) en daar opstappen. De locatie van de haltes wordt aangegeven met gele bordjes. Bij beide haltes staat een bordje met een telefoonnummer om de pendelbus te bestellen.Tijdelijke openstelling zomer 2018In de zomer is de Houtribdijk ook bekend als Markerwaarddijk - een belangrijke route voor recreatieve fietsers. Daarom is het fietspad in juli en augustus 2018 tijdelijk open. Ook komende kerstvakantie (22 december 2017 tot en met 7 januari 2018) is het fietspad tijdelijk open omdat de werkzaamheden dan stilliggen. Vanaf 1 juli 2019 is het hele fietspad over de Houtribdijk definitief weer opengesteld.WerkzaamhedenHet fietspad gaat tijdelijk dicht omdat Rijkswaterstaat de Houtribdijk versterkt met zand en steen. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de dijk aan de veiligheidsnormen voldoet. De werkzaamheden duren tot medio 2020. Het deel tussen Lelystad en Trintelhaven krijgt zo'n 1,2 miljoen ton nieuwe breuksteen (kleine steenblokken). De Houtribdijk is smal; omdat de N302 de komende jaren open blijft voor het autoverkeer heeft aannemer de ruimte op en naast het fietspad nodig om zijn werk te kunnen doen. Ook gebruikt de aannemer het fietspad voor de aan- en afvoer van materieel en stenen.Versterking HoutribdijkDe Houtribdijk houdt als een grote golfbreker het water van het Markermeer en IJsselmeer in toom en is daarmee belangrijk voor de waterveiligheid van alle provincies rond het IJsselmeergebied. Kijk op rijkswaterstaat.nl voor meer informatie over de dijkversterking.

  Meer informatie
 • N301 Nijkerkerweg

  Wat gaan we doenWaarN301 Nijkerkerweg tussen de Gooiseweg en FleditewegWanneerhalf februari tot en met eind maart 2018Hindergeen verkeershinderReisinformatieEr is geen verkeershinder voor verkeer op de Nijkerkerweg. De aanplant van de bomen geschiedt vanaf het Nijkerkerpad. Ook voor het Nijkerkerpad geldt dat er in principe geen verkeershinder is. Het is wel mogelijk dat verkeersmaatregelen - zoals een tijdelijke gedeeltelijke wegafzetting - worden getroffen op het Nijkerkerpad.WerkzaamhedenIn 2017 zijn de bomen langs de Nijkerkerweg gekapt. In het voorjaar van 2018 worden bomen teruggeplant.Meer informatieVolg onze Twitteraccounts @flevowegen en @flevovaarwegen voor alle actuele informatie over werkzaamheden en calamiteiten. Heeft u een vraag over deze informatie? Neem contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 265 566.

  Meer informatie
 • N301 Nijkerkerbrug

  Wat gaan we doenWaarN301 ter hoogte van de Nijkerkerbrug.WanneerVrijdag 2 maart tot en met vrijdag 6 april 2018.HinderExtra reistijd in de nachten van vrijdag 2 en zaterdag 3 maart 2018.ReisinformatieIn de nachten van vrijdag 2 en zaterdag 3 maart 2018 wordt een tijdelijke wegversmalling neergezet. Hierbij wordt het verkeer om en om over één rijstrook begeleid. De wegversmalling zal vervolgens 5 weken blijven staan. Er is één fietspad beschikbaar, fietsers worden omgeleid via het andere fietspad (zie kaart).WerkzaamhedenRijkswaterstaat is bezig met onderhoudswerkzaamheden aan de brug en de fietspaden.Meer informatieKijk voor meer informatie op de website van Rijkswaterstaat.

  Meer informatie
 • N352 Domineesweg

  Wat gaan we doenWaarN352 Domineesweg tussen de rotonde met de Zuidermeerweg en de kruising met de MonnikenwegWanneer
  Verkeershinder: donderdag 8 maart tot en met vrijdag 16 maart 2018
  Afsluiting: vrijdag 6 juli 22.00 uur tot en met maandag 9 juli 2018 5.00 uur
  Reserveweekend: vrijdag 13 juli 22.00 uur tot en met maandag 16 juli 2018 5.00 uurHinderExtra reistijd door verkeershinderReisinformatieVan donderdag 8 maart tot en met zaterdag 10 maart 2018 worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Dit vindt plaats tussen 09.00 en 15.00 uur om het verkeer in de spits niet te hinderen.Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 maart 2018 vinden de grondwerkzaamheden plaats. Tijdens deze werkzaamheden is een rijbaanversmalling en snelheidsbeperking van kracht. Ook geldt een inhaalverbod. Verkeersregelaars zijn aanwezig om bouwverkeer veilig van en naar het werkvak te leiden.WerkzaamhedenOp de Domineesweg wordt een linksafvak gecreeerd ten behoeve van Domineesweg 11, het bezoekerscentrum van Windpark Noordoostpolder. Een linksafvak verhoogt de veiligheid en doorstroming op de Domineesweg.De voorbereidende werkzaamheden zijn in 2017 gestart met het verplaatsen van kabels en leidingen. In het weekend van 9 tot en met 12 maart worden grondwerkzaamheden uitgevoerd. Dit betreft het voorbelasten van de grond. In het weekend van 6 tot en met 9 juli wordt het linksafvak daadwerkelijk aangelegd. In de tussengelegen maanden kan een snelheidsbeperking gelden ter hoogte van het werkvak.Meer informatieVolg onze Twitteraccounts @flevowegen en @flevovaarwegen voor alle actuele informatie over werkzaamheden en calamiteiten. Heeft u een vraag over deze informatie? Neem contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 - 265 566.

  Meer informatie
 • N302 Houtribweg

  Wat gaan we doenWaarN302 Houtribweg van de rotonde Markerwaarddijk tot en met de rotonde Parlaan. De rotonde Markerwaarddijk blijft toegankelijk, de rotonde Parlaan is afgesloten.WanneerMaandag 19 maart tot en met vrijdag 30 maart 2018HinderVerkeershinder en extra reistijd door omleidingsrouteReisinformatieOmleidingsroute doorgaand verkeerDe N302 Houtribweg wordt afgesloten tussen de kruising met de Zuigerplasdreef en de rotonde met de Markerwaarddijk. Doorgaand verkeer tussen de A6 en de Markerwaarddijk (Enkhuizen) moet omrijden via de Zuigerplasdreef en de Houtribdreef. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven.Omleidingsroute bestemmingsverkeerBestemmingsverkeer voor Bataviastad, het Golfpark, Houtribhoogte en Parkhaven dient ook van de omleidingsroute via de Zuigerplasdreef en de Houtribdreef gebruik te maken.Bestemmingsverkeer Flevo Golf Resort wordt bij de rotonde Parlaan langs de werkzaamheden geleid en kan alleen van en naar de richting A6. Verkeer richting Bataviastad/Enkhuizen moet omrijden via de Houtribweg, Zuigerplasdreef en de Houtribdreef.  Bedrijven aan de Overstag en IJsselmeerdijk blijven bereikbaar vanuit de richting A6. Ook het fietspad is tijdens de werkzaamheden gewoon geopend.Aangepaste dienstregeling buurtbusTijdens de werkzaamheden geldt een aangepaste dienstregeling voor de buurtbus naar Golfresort/Jagersveld en van en naar Golfpark/Parkhaven. Er vervallen geen haltes. Bekijk de dienstregeling tijdens de werkzaamheden.WerkzaamhedenWerkzaamheden ParlaanDe rotonde Houtribweg/Parlaan wordt voorzien van nieuw asfalt. Naast het asfalteren van de rotonde worden ook nieuwe bomen aangeplant. Vorig najaar is de Houtribweg vanaf de rotonde met de Markerwaarddijk tot de rotonde met de Parlaan van nieuw asfalt voorzien. Omdat tijdens het stormseizoen geen werkzaamheden uitgevoerd mogen worden aan de dijk, moest het asfalteren van de rotonde Parlaan, die zich bevindt op de grens van het dijklichaam, wachten tot het nieuwe jaar. Deze laatste werkzaamheden vinden vanaf 19 maart 2018 plaats. Daarmee wordt het onderhoud aan dit traject van de Houtribweg afgerond.  Werkzaamheden MarkerwaarddijkTegelijk met de werkzaamheden aan de rotonde Parlaan, worden op de Markerwaarddijk afrondende werkzaamheden verricht aan de middengeleiders. Hiervoor gaat op de Markerwaarddijk de afrit richting Houtribhoogte en Parkhaven tijdelijk dicht. Bestemmingsverkeer voor Houtribhoogte en Parkhaven en verkeer richting Enkhuizen wordt via de Museumweg om de werkzaamheden heengeleid. Deze werkzaamheden gaan maximaal twee nachten duren. Een exacte planning hiervan is nog niet bekend.Meer informatieVolg onze Twitteraccounts @flevowegen en @flevovaarwegen voor alle actuele informatie over werkzaamheden en calamiteiten. Heeft u een vraag over deze informatie? Neem contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 - 265 566.

  Meer informatie
 • Tollebekerbrug

  Wat gaan we doenWaarTollebekerbrug in TollebeekWanneerDinsdag 27 maart tot en met woensdag 28 maart 2018HinderExtra reistijdReisinformatieEr staat een halve wegafzetting, er zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer te begeleidenWerkzaamhedenDe slagboomkasten van de Tollebekerbrug moeten vervangen wordenMeer informatieVolg onze Twitteraccounts @flevowegen en @flevovaarwegen voor alle actuele informatie over werkzaamheden en calamiteiten. Heeft u een vraag over deze informatie? Neem contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 - 265 566.

  Meer informatie
 • Friesesluis

  Wat gaan we doenWaarFriesesluis bij LemmerWanneerWoensdag 28 maart 2018 van 6.00 tot 17.00 uurHinderStremming voor de scheepvaartWerkzaamhedenBij de Friesesluis worden een jaar lang zogenaamde sproeileidingen getest om vuil bij de deuren weg te spuiten. Vuil kan namelijk storingen veroorzaken. De sproeiers worden woensdag 28 maart geplaatst. De Friesesluis is daarom op deze dag gestremd voor de scheepvaart.Meer informatieVolg onze Twitteraccounts @flevowegen en @flevovaarwegen voor alle actuele informatie over werkzaamheden en calamiteiten. Heeft u een vraag over deze informatie? Neem contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 - 265 566.

  Meer informatie

geef uw melding door: 0320-285050

Via de radio worden tweemaal per uur de vertragingen en de flitsers gemeld. Omroep Flevoland radio is te ontvangen via 89.8. FM.