Scoutingevenementen ook voor ondernemers succesvol

ZEEWOLDE • Wo 15 augustus 2018 | 20:19 • Woensdag 15 augustus 2018 | 20:19

De scoutingkampen Roverway 2018 en het Nationaal Waterkamp Nawaka zijn ook voor de ondernemers in Zeewolde een succes. Vooral de horeca in het centrum profiteerde van de duizenden scouts die gedurende de afgelopen weken in het dorp te vinden waren.

Ondernemer Johan Safaric van Cafetaria Twilight kreeg zoveel extra klandizie dat hij besloot om de openingstijden te verruimen. "We zijn toen wel een uurtje langer doorgegaan. Ook waren er momenten dat de rijen wel heel lang werden. Gelukkig konden we dan de schade beperken door extra's kassa's in te zetten."

De grote evenementen werden georganiseerd op het Scoutinglandgoed dat in 2015 bij Zeewolde werd geopend. Hoewel Scouting Nederland langlopende contracten in het land heeft afgesloten voor de inkoop van spullen, probeert de organisatie ook zoveel mogelijk een beroep te doen op lokale ondernemers. Zo werden er tijdens de verlichte gondelvaart van afgelopen zaterdag foodtrucks van  ondernemers uit Zeewolde ingezet.  

Woensdagavond is de afsluiting van het Nationaal Waterkamp Nawaka. Vierduizend waterscouts deden mee aan dit tiendaagse evenement. Vlak voor Nawaka werd gehouden, werd het scoutingevenement Roverway 2018 georganiseerd. Dat was op hetzelfde terrein, maar dan van 29 juli tot en met 2 augustus. Hierbij kwamen 4200 scouts uit 50 verschillende landen op af.   

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel