Scoutinglandgoed Zeewolde krijgt duurzaamheidskeurmerk

ZEEWOLDE • Di 31 juli 2018 | 20:57 • Dinsdag 31 juli 2018 | 20:57

Scoutinglandgoed Zeewolde heeft het zogenoemde SCENES-keurmerk ontvangen, dat is een internationaal certificaat voor duurzaamheid. SCENES staat voor Scout Centre of Excellence for Nature and Environment en wordt gegeven aan Scoutingterreinen die op het gebied van duurzaamheid voorop lopen. Het scoutingterrein in Zeewolde is het tweede terrein in Nederland dat het keurmerk ontvangt. 

Het certificaat werd uitgereikt tijdens het evenement Roverway 2018, een internationaal evenement voor scouts tussen de 16 en 22 uit heel Europa. Scoutingterreinen kunnen zichzelf opgeven voor het SCENES-keurmerk en moeten voldoen aan drie voorwaarden. Zo moet het terrein in een natuurlijke omgeving liggen, wordt er natuuronderwijs gegeven en heeft een zogenoemd milieubeleid. 

Selina Roskam van Scoutinglandgoed Zeewolde is trots: "Dat we nu dit certificaat mogen ontvangen is geweldig en zorgt ervoor dat veel scouts en niet-scouts van dit prachtige natuurlijke terrein kunnen genieten."

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel