Duizenden waterscouts komen aan op scoutinglandgoed

ZEEWOLDE • Ma 6 augustus 2018 | 15:20 • Maandag 6 augustus 2018 | 15:20

Ruim vierduizend waterscouts zijn de komende tien dagen op het scoutinglandgoed in Zeewolde te vinden. Maandag gaat namelijk Nawaka van start, het grootste waterkamp van Europa. De officiële opening is dinsdag. 

Nawaka staat in het teken van watersport, zoals roeien en zeilen, maar ook het samenkomen met tientallen andere scoutingverenigingen. Die komen uit alle hoeken van Nederland, maar er zijn ook verenigingen uit bijvoorbeeld Engeland, Duitsland en Oekraïne. 

Het evenement wordt eens in de vier jaar georganiseerd. Het is de eerste keer dat het in Zeewolde wordt gehouden. Overigens stond het terrein vorige week nog in het teken van de Roverway. Dat was een internationaal evenement voor de landscouts. 

Botenparade


Zaterdag varen zo'n 450 verlichte en versierde boten in een lange opocht langs het centrum van Zeewolde. Deze gondelvaart is een bedankje aan de gemeente Zeewolde voor het optreden als gastheer van de Nawaka. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel