Overslagterminal Pampushaven kansloos

ALMERE
De overslagterminal Pampushaven in Almere komt er niet. De initiatiefnemers zetten een streep door de ontwikkeling na een onderzoek door ingenieursbureau Arcadis.

De aanleg van de haven is te duur en de gevolgen voor de omgeving zijn te nadelig. Volgens Arcadis past de haven niet in de ontwikkeling van Almere Pampus als woningbouwlocatie inclusief de aanleg van een mogelijke IJmeerlijn.

De haven zou verder grote gevolgen hebben voor de natuur in het Markermeer, het IJmeer en de nabijgelegen Lepelaarplassen.

reacties (4)

 • .\/\/.

   

  Van de vier partijen die je noemt maakt er maar één deel uit van de meerderheidscoalitie die Almere bestuurt. Blijkbaar ontbreekt de wil voornamelijk bij de partijen uit die coalitie.

  reageer
 • tom

   

  de werkgelegenheid is maar gering, tijdens de bouw is er wel voldoende werk maar eenmaal in bedrijf is het een handje vol personeel, wil je werkgelegenheid hebben zullen onze Poolse medemens naar huis moeten sturen en de Roemeense en bulgaarse medemens weigeren, er is toestemming gegeven voor 18.000 Polen en zijn er uiteindelijk 300.000 geworden dus wil je werken moeten we straks op de partij stemmen die dat wil terugbrengen naar 18.000........

  reageer
 • Urker

   

  haha, valt mee dat ze hem niet aanleggen, grootheidswaanzin is niet vergezocht in Almere; kasteel, topsporthal, floriade, schaatsbaan, daar had de volgende mislukking best bij gekozen kunnen worden

  reageer
 • Schipper

   

  Net zo kansloos als de partijen die het aan BvK onmogelijk hebben gemaakt. Geen werkgelegenheid, geen verdere kansen. PVV, PvdA, Groenlinks en Leefbaar Almere. . Bedankt!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert