"Dief voedselbank kende pincode"

ALMERE
De dief die 14.000 euro van het VoedselLoket Almere heeft gestolen deed dat door op internet verschillende dure producten te bestellen. Dat zegt de directeur van de voedselbank, Peter Mons.

Volgens hem had de dief had niet alleen de beschikking over de bankpas van het voedselloket, ook de pincode was bekend. Alleen met een combinatie van beide kan er namelijk geld afgeschreven worden. Volgens Mons zijn er binnen de organisatie maar 3 mensen die de pincode kennen, inclusief hemzelf. "Mogelijk heeft iemand over een schouder meegekeken, maar je gaat toch ook naar elkaar kijken" zegt hij.

Onduidelijk is of het VoedselLoket de 14.000 euro terugkrijgt. De Rabobank, waar de rekening loopt, laat weten dat dit afhangt van het politieonderzoek.

reacties (6)

 • almerse

   

  Toch raar ze er bij vla zo nuchter onder blijven en zomaar pinpas met pincode bij mekaar ligt waar ook nog zoveel geld opstaat en dan nog moet er te achter halen zijn waar geld gebleven is lijkt mij er klopt iets niet.. en waarom dan wachtlijst end...

  reageer
 • nanouska

   

  Ja dat had ik ook al in mijn gedachten dan moet het toch snel te achterhalen zijn wie het heeft gedaan.

  reageer
 • Ikke

   

  Ehm, zijn die 'verschillende dure spullen' niet ergens op een adres afgeleverd dan....?

  reageer
 • andere almeerse vrouw

   

  Als ik het goed begrijp impliceert dhr. Mons dat één van zijn twee collega's het gedaan kan hebben. Dat zeg toch genoeg over de sfeer daar. Het voedselloket in Almere krijgt geld vanuit een aantal kerken, de gemeente, nog wat fondsen en donaties van geld en voedingsmiddelen. En dan die wachtlijsten? De gemeente schijnt ook niet zo blij te zijn met de administratie van de VLA. Wat mij betreft hoogste tijd voor een nieuw voedselloket in Almere. Kan de gemeente het vertrouwen niet opzeggen of hoe werkt zoiets?

  reageer
 • almeerse vrouw

   

  als er toch 14.000 euro op de rekening stond snap ik gewoon niet waarom daar geen etenswaren ect. voor gekocht zijn want dan was er geen wachtlijst geweest, dus een hele rare aktie geld te sparen terwijl armoedige gezinnen moeten wachten om te overleven, wat die dief betreft ik hoopt dat deze er vele slapeloze nachten van overhoud

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • fred

   

  wat een onzin. Dit moet toch HEEL snel te achterhalen zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert