Glazen Huis haalt 50.598,88 euro op

NOORDOOSTPOLDER
Het Glazen Huis in Noordoostpolder heeft in drie dagen tijd een halve ton opgehaald. Nadat de drie dj's dinsdagmiddag door burgemeester Aucke van der Werff uit het huis werden gehaald, maakte hij de eindstand bekend.

Met onder meer een veiling, klussende melkmeisjes en het aanvragen van plaatjes haalden de inwoners van Noordoostpolder 50.598,88 euro op.

In de hele provincie is de afgelopen dagen meer dan 85.000 euro opgehaald voor Serious Request. Dat werd gedaan door vier Glazen Huizen, drie lokale radiostations en meerdere studentenacties.

reacties (20)

 • .\/\/.

   

  maar die kinderen gaan nog steeds niet dood van de honger, wat is erger? krap bij kas, geen iPhone of dood gaan van de honger en iets simpels als diarree?

  reageer
 • FdH

   

  Groot verschil in kansloos geboren worden of kansloos worden door in de meeste gevallen geld uitgeven wat je niet hebt... Recht hebben op een kerstboom of rollade...wat een rijkdom...

  reageer
 • RL

   

  Touche Rob.Erto. Hoeveel mensen hier alleen in rechten denken, niet normaal. Heel de dag je hand ophouden en dan klagen dat je geen rollade hebt met Kerst. Terwijl mensen die helemaal niets hebben en krijgen dood gaan aan iets simpels wat jij 'schijterij' noemt. Ongelooflijk egoistisch volk leeft er in ons land.

  reageer
 • Rob.Erto

   

  Mensen die geen rollade of kerstboom kunnen kopen, dat is natuurlijk veel erger dan kinderen die sterven aan diarree. Kom even terug in de realiteit aub.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Laat maar zitten Rob.Erto, voor steeds meer Nederlanders houdt de kerstgedachte op bij 's lands grenzen. Als de wereldhandel zich net zo zou gedragen zou Nederland binnen korte tijd van buitenlandse voedselhulp afhankelijk zijn. maar dat willen de mensen niet weten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jojo

   

  @Rob , ja zeker rob steun de voedselbank al jaren en ik had het met name ook over de mensen die 5 euro te veel verdienen/krijgen die geen recht op voedselbank hebben, die groep mensen bezuren die 5 euro extra met deze dagen zij hebben het ook moeilijk , wie steunt hen??? en geloof me dat is een hele groep mensen die er slecht bij zitten. gezinnen met kinderen ! daar word niet bij stilgestaan

  reageer
 • Rob

   

  Jojo, al bij de voedselbank geweest om boodschappen achter te laten?

  reageer
 • jojo

   

  begin eerst met je eigen land te helpen voor je zoveel doneert aan een ander land , mensen denken oooh dat doet de voedselbank wel in Nederland nou mooi niet dus er zijn tig mensen die er geen recht op hebben soms alleen al omdat ze net 5 euro in de maand te veel krijgen of verdienen , maar wie helpt deze groep mensen met deze kerstdagen , een mooie kerstboom of een lekkere rollade is voor een hoop mensen in Nederland niet weg gelegd , denk na hebben deze mensen (gezinnen ) geen recht op een fijne kerst ? dat glazen huis kan mij de rug op ! hier in Nederland is er ellende zat verhelp dat eerst met z'n allen zou ik zeggen .

  reageer
 • henk

   

  en als een radio piraat een actie doet voor een goed doel,worden ze uit de lucht gehaald.dus dat glzen huis verhaal steld niks voor in tegen stelling wat een paar dood gewone jongens doen met een illigale zender.en ook geld binnen krijgen voor een goede actie en doel

  reageer
 • Nikky

   

  @gerda en Ron: dan gaan jullie toch zelf in een glazen huis zitten of bedenken een actie? Lekker belangrijk weer van die negatieve reacties.

  reageer
 • buuf

   

  Zeker de mensen met de hoogste inkomens schreeuwen hier het hardst dat ze zelf wel bepalen waar hun geld naar toe gaat. Als ze al meedoen aan een actie. Lekker je oogkleppen ophouden.

  reageer
 • Rob.Erto

   

  De laatste tijd hoor je vaker van dit soort tegengeluiden. Alhoewel ik de emoties best begrijp, en er zeker geld gaat naar corruptie lui in de Afrikaanse landen is het nog steeds belangrijk om te helpen. Ik denk dat 3FM daar bewust voor heeft gekozen. Daarentegen heeft bijvoorbeeld Q-Music een actie waarbij geld/goederen worden ingezameld voor de Nederlandse voedselbank. Kom op, het gaat om een 1e levensbehoefte, schoon drinkwater en goede hygiene. Denk eens in hoe het zou zijn als je eigen kind op 2 jarige leeftijd omkomt omdat het geen schoon drinkwater heeft. Armoe in Nederland bestaat en zal ik zeker niet ontkennen maar het staat in schril contrast met het de doelen van deze actie. Fijne Kerst iedereen!

  reageer
 • gerda

   

  help nederland eerst genoeg armoe

  reageer
 • gerda

   

  terwijl er 27 duizend daklozen zijn in nederland zonder dak boven hun hoofd zonder eten.de asielzoekers hebben het nog beter met wel een dak en wel te eten.schofterig om dan aan buitenland te denken en de nederlanders laat kramperen.ik geef daar geen cent aan uit.eerst eigen mensen

  reageer
 • Chris

   

  Mogen we zelf beslissen wie we helpen?

  reageer
 • Theo

   

  Geweldige bijdrage naar een heel goed doel. Waar dit geld heengaat daar is geen voedselbank waar ze vuurwerk krijgen. Daar telt echt alleen de eerste levensbehoefte. Dus schoon water en hygiene.

  reageer
 • Kees

   

  Tuurlijk joh, bekijk het van de slechte kant.....

  reageer
 • Rob

   

  Geef aan wie je wilt. Ik doe toevallig allebei. Zo goed?

  reageer
 • Hans B.

   

  nou nou ...wat een succes !! en "we" geven het geld lekker weg terwijl in dit land en ook in de provincie het aantal mensen dat toegewezen is op de voedselbank met 20-25% is gestegen !!

  reageer
 • Ron

   

  Grote klasse en hulde aan iedereen die zich hiervoor belangeloos heeft ingezet! En dat geldt voor alle initiatieven!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert