GroenLinks schrikt van heftige reacties op hoofddoekjesactie

ALMERE • Ma 24 februari 2014 | 16:20 • Maandag 24 februari 2014 | 16:20
De fractie van GroenLinks in Almere is geschrokken van het grote aantal heftige reacties op het dragen van een hoofddoek tijdens de raadsvergadering van vorige week. De vrouwelijke raadsleden van de partij droegen een hoofddoek vanwege uitspraken van PVV-fractievoorzitter Van Dijk. Die zei zich te ergeren aan het aantal vrouwen met een hoofddoek in de stad.

Daarop besloten de vrouwelijke raadsleden van GroenLinks een statement te maken door een hoofddoek te dragen. Volgens fractievoorzitter Willy-Ann van der Heijden heeft de actie 'iets in de samenleving geraakt.' Ze kreeg veel positieve, maar ook hele negatieve reacties op de actie. Met name via de reactiefunctie op nieuwssites gaven veel mensen hun mening. Bij de negatieve reacties zaten geen ernstige bedreigingen.

De partij staat nog steeds achter de actie en is ook niet van plan de vrijheid van meningsuiting te laten inperken door negatieve reacties.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel