OM eist twee jaar cel tegen Yvonne B.

ALMERE • Di 1 april 2014 | 16:12 • Dinsdag 1 april 2014 | 16:12
Justitie eist 2 jaar cel tegen de Almeerse Yvonne B. Zij stond dinsdag terecht, omdat ze met de stichting Vrienden van Tom 700.000 euro aan persoonsgebonden budgetten zou hebben verduisterd. Daarnaast eist het Openbaar Ministerie dat ze de komende vijf jaar niet meer in de zorgverlening werkt.

Het OM gaat ook 48 gezinnen vervolgen die onterecht pgb-gelden hebben overgemaakt naar de privérekening van Yvonne B. Uit het afluisteren van telefoongesprekken, mailverkeer en nepfacturen zou blijken dat ouders op aandringen van Yvonne B. bewust geld hebben overgemaakt, zonder dat hun kinderen daar zorg voor kregen.

557.000 euro van het verduisterde geld vergokte de Almeerse op gokwebsites. Naar eigen zeggen pleegde ze fraude uit medelijden met de kinderen waarvoor ze zorgde. Vaak zou er te weinig geld zijn voor eten omdat instanties te laat geld overmaakten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel