Eerste poortjes NS-stations augustus dicht

ALMERE
De toegangspoortjes van het treinstation Almere Centrum gaan in augustus definitief dicht. Dat heeft de NS laten weten. Om op het perron te kunnen komen is een ov-chipkaart of een chipkaartje voor eenmalig gebruik nodig.

Ook bij de NS-stations in Woerden, Rotterdam Alexander en Enschede gaan de toegangspoortjes in augustus dicht. Uiteindelijk worden over een periode van 2 jaar bij 82 stations de poortjes in gebruik genomen. Wanneer de toegangspoortjes bij de overige stations in Flevoland dicht gaan is nog niet bekend.

De maatregel is nodig om zwartrijden te voorkomen en de veiligheid van reizigers en NS-personeel te vergroten.

reacties (11)

 • ruud

   

  Ns is een openbaar vervoers bedrijf en dat moet voor iedereen toegangkelijk wezen wat ze nou doen in de mensen uit het opsen baar vervoer halen .Ns is geen openbaar vervoers bedrijf meer maar een bedrijf wat geld wil verdien over de mensen .Laat Ns maar het personeel maar meer betalen dan kunnen ze meer mensen aannemen..En wat Ns ook vergeet dat er wel degelijk een poortje moet open staan want de brand veiligheid is heel belangrijk kijk maar ia amsterdam daar staat wel een poortje open en dat moet van de geemeenteraad. Maar Ns doet of zijn neus bloed en doet maat wat zij willen . Neem nou het papieren kaartje 4.80 plus 1.00 euro toeslag ze willen dat te rug halen via de reiziger omdat dat zij de kosten terug willen verdienen.En verder betaald de reiziger meer ook de Ns moet betalen voor gebruik van het spoor maar dat halen ze weet terug via de reiziger lekker bedrijf Ns Ze rekenen als door maar ja dat is ns geen openbaar vervoer bedrijf meer maar een bedrijf dat geld wil verdienen over de rug van de mensen

  reageer
 • Janneke

   

  Je kan er hooguit mee voorkomen dat mensen zonder in te checken op het station komen. Zwartrijden voorkom je er niet mee.

  reageer
 • richard

   

  inderdaad je hoeft helemaal geen geoefende turner te zijn om over de lage hekjes te springen. dus het zwartrijden gaat gewoon door.

  reageer
 • maria

   

  ben helemaal mee eens met de poortjes , maar hoe kan je iemand uitzwaaien? tis gewoon een vraag :-)

  reageer
 • Flevo Flevo

   

  waarvoor zijn die mensen dan nodig? toen er nog geen poortjes stonden was er ook niet élke ochtend én avondspits controle. voor de controle van vervoersbewijzen zijn de conducteurs in de trein aangenomen... Maar ja ik weet van NS personeel dat anders dat 'service en veiligheid' wat de stationscontroles doet anders de hele dag vrijwel niets anders doet dan koffie drinken, die mensen moet je ook maar bezig houden om verveling tegen te gaan.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • me

   

  die medewerkers staan daar ook voor jou veiligheid en als je het daar niet mee eens bent dan moet je dat aangeven bij de klantenservice van de ns maar die zullen hetzelfde zeggen. voor sommige is het ook nooit goed

  reageer
 • Jan

   

  Helemaal mee eens Debby

  reageer
 • Debby

   

  Niet alle beveiligers zijn mensen die niet aangenomen zijn bij de Politie. Ik ben geen nep agent maar een beveiligingsmedewerker en voel mij door u zwaar beledigd. Ik wil geen agent zijn en het ook niet worden. Voor wat betreft de controle er zijn helaas mensen die niet in checken!

  reageer
 • Andree

   

  Goed zo. Nu zoveel mogelijk ook de andere stations op slot. Wel zal men wat tegen de meelopers moeten doen. De poorten staan veel en veel te lang open. Ook springers en klimmers zullen net als in Parijs trachten de boel te omzeilen. Begin maar eens met scherpe randen aan de bovenranden en de deurtjes sneller te sluiten. De mensen wennen er snel genoeg aan.

  reageer
 • ack

   

  Helaas zijn die mensen nodig.

  reageer
 • Flevo Flevo

   

  top! nu de rest van de stations van de Flevolijn nog dicht en de OV-Chipkaart en de poortjes zijn na al die jaren er al te staan eindelijk in gebruik waarvoor ze geplaatst zijn! vanaf dan is het hopelijk ook klaar met die vervelende intimiderende controleploegen van de NS op station Almere Centrum, ookal ben ik ingecheckt ik voel me erg vervelend en ongemakkelijk bij die nep macho gasten, denken dat ze heel wat zijn en mogen, bah nep agenten die bij de politie niet aangenomen werden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert