"Uitspraak Hof opsteker voor eigenaren blowboot"

ALMERE • Do 17 juli 2014 | 11:21 • Donderdag 17 juli 2014 | 11:21
Een uitspraak van het Amsterdamse gerechtshof woensdag in de langslepende rechtszaak over coffeeshop Checkpoint in Terneuzen is een enorme opsteker voor de eigenaren van de Almeerse blowboot. Dat zegt advocaat Gerard Spong die de Almeerse coffeeshop bijstaat.

Volgens de laatste uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam mag het Openbaar Ministerie de verdachten in de Checkpointzaak niet vervolgen voor het hebben van voorraden softdrugs op plekken buiten de coffeeshop. De eigenaren van de blowboot worden om dezelfde reden ook al jaren vervolgd.

Het Openbaar Ministerie vindt dat de verdachten bewust de wet hebben overtreden door voorraadplekken buiten de coffeeshop te hebben en daarom celstraf verdienen. Advocaat Spong vindt dat onzin omdat de gemeente Almere, de politie en dus ook het OM op de hoogte waren van die voorraadplekken en dat jarenlang hebben gedoogd.

In april oordeelde het gerechtshof in Leeuwarden dat de blowbootzaak helemaal overnieuw gedaan moet worden. De rechtbank in Lelystad heeft nog geen zittingsdatum bekendgemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel