Lelystedeling aan boord neergestorte vliegtuig

LELYSTAD • Ma 21 juli 2014 | 9:58 • Maandag 21 juli 2014 | 9:58
Bij de vliegramp in Oekraïne is ook een man uit Lelystad omgekomen, Dat heeft de gemeente Lelystad bekendgemaakt. Het gaat om de 63-jarige Charles Tamtelahitu, een man die sinds 1979 in Lelystad woonde.

Hij zou op weg zijn geweest naar de begrafenis van zijn moeder in Indonesië. Tamtelahitu was actief binnen de Molukse gemeenschap in Nederland. In de hal van het gemeentehuis in Lelystad ligt vanaf twee uur maandagmiddag een condoleanceregister. De gemeente zal ook nog contact opnemen met de familie van het slachtoffer.

"Wij verliezen een ware ambassadeur voor de sport. Hij was altijd op de club en heeft zo ontzettend veel gedaan, met name voor de jeugd. Met volle overgave en hij had een engelengeduld. Wij zijn momenteel vreselijk in de war'',

Dat zegt Don Kessing van de Pencak Silat vereniging 'Mayang' uit Purmerend over zijn clubvriend Charles Tamtelahitu.

Tamtelahitu werd geboren op Surabaya en verhuisde op zijn zestiende naar Nederland. Hij woonde in Hengelo en Amsterdam voordat hij met zijn familie in Lelystad neerstreek. Niet veel later kwam hij in contact kwam met pencak silat, de belangrijkste verdedigingskunst van Indonesië. Tamtelahitu bouwde een hechte vriendschap op met Kessing en was leraar en bestuurslid bij Mayang in Purmerend.

Kessing, oprichter van de Nederlandse Pencak Silat Bond, benadrukt dat Tamtelahitu leefde voor zijn sport. "Dat was alles voor hem. Vriendschap, broederschap en respect; hij was voor alle leden een lichtend voorbeeld.''

De vereniging in Purmerend is nog nauwelijks bekomen van de eerste schok. Maar binnenkort zullen de clubleden zeker bij elkaar komen om de zo geliefde Charles Tamtelahitu te herdenken.

Bij de vliegramp zijn drie Flevolanders omgekomen. Ook twee Almeerse broers waren aan boord van het toestel.



WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel