Ook koninklijk bezoek voor Zeewolde, prinses Laurentien van Oranje komt langs

ZEEWOLDE • Ma 29 april 2024 | 21:10 • Maandag 29 april 2024 | 21:10

Naast Almere, krijgt ook Zeewolde koninklijk bezoek. Prinses Laurentien van Oranje komt in juni naar het Flevopenningengala. Dat doet ze vanuit haar rol als oprichter van de number 5 foundation. Dat is een organisatie die zich inzet voor kinderen en jeugd in complexe vraagstukken, zoals de kinderopvangtoeslagaffaire.

De vrouw van prins Constantijn reikt de Flevopenning Participatie uit. In totaal zijn er daarvoor zes bedrijven genomineerd vanwege hun inspanningen op het gebied van inclusief werkgeverschap.

Laurentien van Oranje zet zich sinds 2001 in om laaggeletterdheid tegen te gaan. Ze is zeer nauw betrokken bij Taalschatten. Dit is een initiatief van de number 5 foundation in samenwerking met Tilburg University en Stichting Lezen en Schrijven. Het gezamenlijke doel is er voor zorgen dat álle kinderen op het juiste taalniveau zijn wanneer zij beginnen aan de basisschool.

Genomineerden
De genomineerde bedrijven in deze categorie zijn de Prinses Beatrix School met de Bijbel (Urk), Staatsbosbeheer (Zeewolde), kringloopwinkel RataPlan (Dronten), zorgorganisatie Woonzorg Flevoland (Lelystad), administratiebureau Key2Finance (Almere) en InGroen Projecten (Noordoostpolder) dat zich inzet voor een groene leefomgeving.

Almere krijgt volgende maand twee keer koninklijk bezoek. Koningin Máxima gaat langs verschillende stadsdelen.

Flevopenningen
Sinds 2004 reikt Stichting Flevopenningen prijzen uit aan Flevolandse ondernemingen die onder meer succesvol, vernieuwend, duurzaam en inclusief zijn en die van economische betekenis zijn voor Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel