Koning komt naar Almere om nieuwe locatie technologiebedrijf Aalberts te openen

ALMERE • Wo 15 mei 2024 | 11:04 • Woensdag 15 mei 2024 | 11:04

Koning Willem-Alexander opent op vrijdag 7 juni de nieuwe productie- en distributielocatie van Aalberts hydronic flow control in Almere. Het bedrijf produceert en levert installaties om gebouwen te verduurzamen.

Het is meer dan twee jaar geleden dat de koning voor het laatst een bezoek heeft gebracht aan onze provincie. Dat was toen voor de opening van de Floriade in april 2022.

Na een korte presentatie over het bedrijf zal de koning een rondleiding krijgen in de nieuwe en grotendeels geautomatiseerde productiehal. Vervolgens zal hij in de showroom spreken met enkele medewerkers. Daarna zal de officiële opening plaatsvinden.

Duurzaam bedrijf
Aalberts is opgericht in 1975. Het produceert hydronische installaties om gebouwen te verduurzamen. Hydronische systemen gebruiken water om een gebouw te verwarmen of te koelen, zoals bijvoorbeeld een vloerverwarming.

Het bedrijf is wereldwijd actief en heeft meer dan 14.000 medewerkers op ruim 130 locaties.

Bezoek Máxima
Ook de koningin brengt een bezoek aan onze provincie. Donderdag bezoekt ze diverse initiatieven in Almere die zich inzetten voor ouderenwelzijn in de stad. Zo gaat de koningin onder andere langs Huiskamer Marhaba, een ontmoetingsplek voor oudere vrouwen met verschillende culturen.

Het is haar derde bezoek dit jaar aan Almere. Ze was er vorige week ook en ook in januari.

Vorige week in Almere

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel