Wie doet het licht uit in de Boei?

EMMELOORD
Wie doet het licht uit in de Boei? Dat is de vraag die de laatste twee bewoners van het flatgebouw in Emmeloord bezighoudt. De Boei wordt begin volgend jaar samen met de andere portiekflats Tros, Anker en Meerpaal gesloopt. Op twee huurders na zijn alle bewoners van de Boei vertrokken.

Woningcorporatie Mercatus heeft bijna alle ramen en deuren dichtgetimmerd met houten platen. Maar Melanie Dalemans denkt nog niet aan verhuizen. Ze had haar flat in de Boei net opgeknapt toen het bericht van de sloop op de deurmat viel. Ze weet zeker dat ze op tijd een andere woning zal vinden. Maar tot dan wil ze nog even genieten van haar huisje.

Op de plaats van de flats komt voorlopig een parkje.

reacties (7)

 • jojo

   

  Typisch flevolands, slopen voordat het oud is. Gemeenten, bouw nou eens huizen die langer meegaan! Op het oude land gaat dat toch ook, of waren ze vroeger slimmer.

  reageer
 • John

   

  Huizen moesten te veel aan gebeuren kwa onderhoud was niet meer rendabel voor mercatus dus slopen is de beste optie, en een mooi parkje erneer leggen dan kan ik daar m'n hond uitlaten!

  reageer
 • Henk

   

  Wat een onzin om dit te gaan slopen. De huurprijzen stijgen exclusief en als je verhuisd betaal je weer de maximale huur dus ik snap wel dat mensen er geen zin in hebben. Of ze moeten een nieuw huis krijgen van de woningbouw voor dezelfde huur als ze nu betalen + Een fikse verhuisvergoeding.

  reageer
 • Swiebertje

   

  bouwgrond genoeg in Emmeloord, meer sloop dan bouw rondom centrum

  reageer
 • evert

   

  Waarom worden deze flats gesloopt en niet verkocht? Je zou denken dat de te vragen verkoopprijzen, als die marktconform zijn, best veel kopers zal trekken. Of wil Mercatus de grond in het centrum niet kwijt, erop speculerend dat de grondprijzen weer zullen stijgen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Astrid

   

  Melanie Dalemans doet als laatste het licht uit in de Boei

  reageer
 • kees d.

   

  Waarom sloop men woningen die nog kunnen worden gebruik om er een parkje te realiseren. Dit gebeurt niet alleen in Emmeloord. In Biddinghuizen is een rijtje eengezinswoningen gesloopt ligt nu een gras veld, er zijn drie basis scholen gesloopt en de omwonenden mogen nu bedenken wat er mag komen. O ja het mag dan weer niet te veel kosten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert