Uitstrooien van as mag geen overlast veroorzaken

DRONTEN
Eén van de laatste punten in de plaatselijke APV's gaat over het verstrooien van as van een overledene. Dat mag tegenwoordig eigenlijk overal, maar niet op de verharde weg en op begraafplaatsen alleen op strooiveldjes.

Opmerkelijker is de regel dat het uitstrooien van as geen overlast mag veroorzaken. Volgens begrafenisondernemer Els Jager uit Dronten zou dat kunnen als as bijvoorbeeld wordt uitgestrooid in een speeltuin. Mensen zouden daar moeite mee kunnen hebben of aanstoot aan kunnen nemen. Zij adviseert nabestaanden daarom as uit te strooien op een rustig moment zonder 'pottenkijkers'. Een populaire plek in Flevoland is de Ketelbrug. Bij de pijlers wordt geregeld as uitgestrooid.

Zelf vindt Jager het strooiveld op de begraafplaats de beste plek. Het is daar rustig en je weet zeker dat "er nooit een flat op gebouwd wordt".

Dit verhaal maakt deel uit van een serie items over bijzondere regels in de APV. 

reacties (4)

 • Gerda

   

  De serie over de APV's is leuk om te lezen. Mijn complimenten aan de redactie

  reageer
 • Gerda

   

  Geef mij een boom in het bos, waar het niets zo druk zal worden dan op het strooiveld. Want op het strooiveld lig je nooit alleen! Waar tientallen zoniet honderden zijn uitgestrooid.

  reageer
 • Kitty

   

  Mevrouw Els Jager kan zo voor een kleuterklasje staan... Of dacht ze dat ze het Jeugdjournaal te woord stond ?

  reageer
 • beernd

   

  als het maar windstil is dan kan het mooi daar

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert