Gemeente ongelukkig over blog "Monster" Khalid

ALMERE
De gemeente Almere onderzoekt of juridische stappen mogelijk zijn tegen schrijver en journalist Pascal Vanenburg. De voormalige medewerker van de sociale dienst schrijft op zijn website een verhaal over Khalid K. Deze jihadist, die in Almere een bijstandsuitkering aanvroeg, vecht nu in Syrië en verspreidt foto's van zichzelf waar hij poseert met afgehakte hoofden.

Volgens de gemeente mag geen privacygevoelige informatie naar buiten gebracht worden door (ex) ambtenaren. Vanenburg schreef op zijn website dat de jihadist in Almere een bijstandsuitkering zonder voorwaarden wilde hebben. Ook zou Khalid alleen door een man geholpen willen worden bij de sociale dienst. Verder vroeg hij of de ambtenaar moslim was. Het stuk bevat meer details uit het intakegesprek, waarbij de voormalige ambtenaar zijn cliënt een "monster" noemt.

De gemeente wil niet zeggen of er contact is geweest met Vanenburg over het verwijderen van de privacygevoelige details. "In het specifieke geval van de heer Vanenburg onderzoeken wij op dit moment hoe deze kwestie juridisch in elkaar steekt. Zolang we dit nog onderzoeken, kunnen we er geen mededelingen over doen", laat een woordvoerder weten. Vanenburg zelf wil niet reageren. Hij heeft zijn blog in eerste instantie verwijderd en later herschreven.
reacties (37)

 • CM van Everdingen

   

  Helaas niet, nee.

  reageer
 • Poe

   

  Grappig, de overheid veroordeeld het schenden van de privacy door een burger. Terwijl de overheid zelf alle privacy regels aan de laars lapt.

  reageer
 • .\/\/.

   

  daar denkt de wet toch echt anders over

  reageer
 • Jantien

   

  En u heeft natuurlijk uit zeer betrouwbare bron en uit eerste hand dat dit wel gebeurd. Ach gut, u bent al net zo'n kuddedier als de rest.

  reageer
 • realiteit

   

  Ach gut....en u denkt dat dat niet gebeurt? U zit vol realisme meneer Andre.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • mar

   

  klokkenluiders zijn altijd impopulair bij degenen die worden aangesproken. in dit geval wil men de wandaden van deze falende gemeente ook het liefst vetdoezelen. helaas men heeft ze door . meneer heeft ook nog eens gelijk met zijn uitspraak over een ' monster' want dat is hij en uiteindelijk hebben we grote kans dat hij vandaag of morgen weer vrolijk in Almere rond loopt met zijn geschifte gedachtes. fijn idee!

  reageer
 • Lexie

   

  Is er eigenlijk ooit iets positiefs gekomen of te melden uit Almere??? Oja zijn uitkering is eindelijk gestopt Het kan in Almere

  reageer
 • H. Meijer

   

  Een laf volk dat ons regeert en er helemaal niets van bakt. Ordinaire banenjagers en zakkenvullers zijn het blijkt telkens weer.

  reageer
 • Henk

   

  Eerder naief om te denken dat dit wel gebeurd. Ambtenaren kunnen namelijk niet eens hun politieke voorkeur gebruiken bij de uitvoering van hun dagelijkse werk, ook al zouden ze dat willen.

  reageer
 • Geert

   

  En al zou het zo zijn dat 26% lid is van de pvda, dan nog kunnen ze dit niet gebruiken in hun dagelijkse werk. Dat staat namelijk zo ver van de politiek.

  reageer
 • Geert

   

  Niet naief. Tuurlijk ga ik, als ambtenaar zijnde, stemmen wanneer dit mag. Maakt mij dit dan gelijk politiek gekleurd? Tuurlijk niet. Kan ik mijn politieke voorkeur gebruiken als ambtenaar? Nog grotere onzin. Het is niet eens mogelijk, als ik het al zou willen. En dan laat ik in het midden wat ik stem .. 1 hint: het in ieder geval niet rood zoals door anderen aangegeven wordt.

  reageer
 • Geert

   

  Ik denk dat u geen idee heeft hoe het in elkaar zit. Ik denk dat ik het beter weet als ambtenaar zijnde. Ik word soms zo moe van dit soort insinuaties.

  reageer
 • Japio

   

  Het lijkt er op dat de privacy wet wordt misbruikt om het falende beleid van de gemeente c.q. de overheid te verdoezelen.De beschreven persoon zet zelf filmpjes en fotos on line die te gruwelijk voor woorden zijn, je zal maar uit Irak gevlucht zijn en het hoofd van een familie lid op zo'n foto zien. De wereld heeft een enorm probleem, en hier in NL maakt men zich druk over deze blog? Vrijheid van meningsuiting kent ook grenzen , net als het "recht" op privacy.

  reageer
 • Raymond

   

  Wij hebben het hier wel over iets anders dan een gemiddelde burger. Bovendien is dit uitschot reeds overleden en in zijn land zou het er nog wel wat erger aan toe gegaan zijn. U moet niet heiliger dan de Paus willen zijn en de gemeente ook niet. Volledig misplaatste verontwaardiging. Hoe meer eer over dit soort lieden bekend wordt hoe beter.

  reageer
 • Kaas

   

  Heel naïef om te denken dat dit nu nog niet gebeurt...

  reageer
 • Marc

   

  Juist, in het geval van privacy is er geen ruimte voor onderbuikgevoelens. Die regels kennen geen grijs gebied maar moeten haarscherp zijn. Die man heeft iets vreselijks gedaan maar dat is geen reden om ons recht op privacy ten grabbel te gooien.

  reageer
 • arie

   

  Ja hoor, oogjes dicht en snaveltjes toe nu... Zo zou het inderdaad moeten zijn maar van de ambtenaren die werken voor het kabinet, de 1e en 2e kamer blijkt zomaar 26% zelfs actief lid (dus niet allen stemmer) te zijn van de PvdA.

  reageer
 • Andre

   

  Gemeente heeft groot gelijk. Dit gaat niet over dit ene geval, maar dit kan een precedent scheppen voor de toekomst. Dan heeft geheimhoudingsplicht en privacywaarborging geen inhoud meer. Hoe zou u het vinden als een bijstandsambtenaar op verjaardagsfeestjesvrolijk gaat vertellen hoe u zich heeft misdragen op het stadhuis of wat voor smoesjes er nu weer bedacht zijn. Of uw dokter alles over u aan de grote klok mag hangen?Wat voor de 1 geldt, geldt ook voor de ander.

  reageer
 • Geert

   

  Ambtenaren zijn pvda-ers???? Ambtenaren zijn gewone werknemers en dragen geen politieke kleur. Dit kunnen en mogen ze ook niet uitdragen, aangezien ze de wet- en regelgeving moeten handhaven en uit moeten voeren.

  reageer
 • Lelystad

   

  Almere, de gemeente van Jorritsma, mag zich kapot schamen! Een extremist vermoord mensen en men maakt zich druk over een blogger. Om te kosten!

  reageer
 • Hirsh Balloos

   

  De gemeente Almere moet aangeklaagd worden omdat zij hun inwoners laten radicaliseren. Dat weten zij. Vandaar dat ze ongevaarlijke/onschuldige bloggers proberen mond dood te maken. SCHANDE!!!

  reageer
 • Raymond

   

  Het Kalifaat bestaat in Almere! Bescherming van ISIS. Geheimhouding van gegevens over de diepte van de haven. (waarschijnlijk informatie die de vijand niet mag weten, te weten de burger). Het negeren van de grootste politieke partij. Waar blijft de grote oppositie mond van de Heer Huis in deze gevallen? Zit het pluche lekker Frits?

  reageer
 • Hans

   

  De gemeente Almere mag zich, nu nog meer dan anders, doodschamen!

  reageer
 • Henk

   

  Ziet Almere nu echt niet dat ze zich met deze actie belachelijk maakt?

  reageer
 • HP

   

  Wat moet die bij de sociale dienst? Waarom zit hij niet in het gevang? Oh, ze hebben hem laten lopen, zo! en dan ga ik nu eerst mijn belastingen weer betalen.

  reageer
 • MarkS

   

  Zeg, privacy van wie nu precies? Van die kerel die alles westers verloochend heeft en nu bij IS kopjes zit te snijden? Zijn privacy? Wat een lulkoek, en iedereen kent zijn naam toch al. Neeee, gemeente almere wil gewoon geen realiteitsopinie van een ex-medewerker de wereld in helpen, nou gefeliciteerd het is gelukt.

  reageer
 • Kees

   

  Overheden (lokaal en landelijk) maken zich met de dag belachelijker met hun "aanpak" van de radicale islam. Het struisvogel denken van de heren en dames politici begint epidemische vormen aan te nemen. Daar voel ik me onbehaaglijker bij dan een stelletje halve zolen die voor ISIS demonstreren.

  reageer
 • Realism Is All

   

  Uiteraard komt de privacy-kaart weer eens in het spel. Bedacht door ambtenaren die met deze kaart in 1 keer het spel willen winnen. 1 Opmerking en klaar, tegenstander monddood gemaakt. We zouden eens een bevolkingsonderzoek moeten doen naar de wens op privacy-bescherming wanneer het gaat om dit soort zaken, zaken als moord cq. dood en verderf. Ik kan echt de uitslag wel raden. Het volk is namelijk vaak veel intelligenter dan de overheden denken. Zij denken wel nuchter. Want, en nu zeg ik iets heel stouts in de ogen van veel politiek correcten, sommige mensen (of monstertjes...) moeten maar snel eens wat rechten verliezen als ze zich schuldig maken aan dit soort misdaden. Privacy-rechten bijvoorbeeld. Maar laat me raden, ook voor deze misdaden is zeker weer eerst juridisch bewijs nodig?

  reageer
 • Snorretje

   

  Privacy verdien je niet als je moorden pleegt en hoofden van mensen afsnijd.

  reageer
 • RL

   

  Jij hebt dan ook geen internet neem ik aan?

  reageer
 • RL

   

  Pffff...ongelooflijk. Omgekeerde wereld. Schijnbaar zit dat softe zooitje nog thee te drinken terwijl ze een koppenhakker in bescherming willen nemen. Wake up!!!!

  reageer
 • arie

   

  Chapeau voor die man! En evident dat de ambtenaren (want die zijn toch 85-90% PvdA volgens de peilingen) er niet blij mee zijn want de waarheid is nu eenmaal hard en daar kunnen die theedrinkers en knuffelaars slecht tegen.

  reageer
 • Jarko

   

  De gemeente Almere hoeft helemaal niets onderzoeken. Het is nl geen mens maar een beest! En beesten genieten nu eenmaal niet het recht op privacy.

  reageer
 • h. bouazza

   

  Het is juist goed en de hoogste tijd dat deze ambtenaar Vanenburg eens open kaart speelt in de nu al tientallen jaren durende onzalige , meestal door de PvdA geinstigeerde uitkeringspraktijken. De burgers hebben al vele jaren vermoedens over duistere praktijken , maar vragen erover worden afgewimpeld en bezorgde burgers worden uitgemaakt voor racist en fascist .

  reageer
 • Lola

   

  Dacht dat deze jihadist bevestigd omgekomen was recentelijk...dus waar hebben we het over..

  reageer
 • Kaas

   

  De gemeente is ongelukkig over deze blog?!? ...Wat nou, de gemeente moet ongelukkig zijn dat dat stuk vreten uit Almere komt en in 1 adem daarmee wordt genoemt en bovendien nog een uitkering te hebben aangevraagd ook! Daar moeten ze zich ongelukkig over voelen, Hulde voor Pascal Vanenburg!

  reageer
 • Hoop

   

  Waarom er om heen draaien, leven op gemeenschapsgeld en dan je oorlogje voeren. Of hij nu leeft of niet hij hoort hier niet thuis en zeker niet met gemeenschapsgeld terrorisme steunen. Dit soort mensen horen bekend gemaakt te worden

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert