Gemeente ongelukkig over blog "Monster" Khalid

ALMERE • Do 21 augustus 2014 | 17:36 • Donderdag 21 augustus 2014 | 17:36
De gemeente Almere onderzoekt of juridische stappen mogelijk zijn tegen schrijver en journalist Pascal Vanenburg. De voormalige medewerker van de sociale dienst schrijft op zijn website een verhaal over Khalid K. Deze jihadist, die in Almere een bijstandsuitkering aanvroeg, vecht nu in Syrië en verspreidt foto's van zichzelf waar hij poseert met afgehakte hoofden.

Volgens de gemeente mag geen privacygevoelige informatie naar buiten gebracht worden door (ex) ambtenaren. Vanenburg schreef op zijn website dat de jihadist in Almere een bijstandsuitkering zonder voorwaarden wilde hebben. Ook zou Khalid alleen door een man geholpen willen worden bij de sociale dienst. Verder vroeg hij of de ambtenaar moslim was. Het stuk bevat meer details uit het intakegesprek, waarbij de voormalige ambtenaar zijn cliënt een "monster" noemt.

De gemeente wil niet zeggen of er contact is geweest met Vanenburg over het verwijderen van de privacygevoelige details. "In het specifieke geval van de heer Vanenburg onderzoeken wij op dit moment hoe deze kwestie juridisch in elkaar steekt. Zolang we dit nog onderzoeken, kunnen we er geen mededelingen over doen", laat een woordvoerder weten. Vanenburg zelf wil niet reageren. Hij heeft zijn blog in eerste instantie verwijderd en later herschreven.
WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel