"Te gezellig in de auto: zware botsing"

ALMERE
Voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeluk in Almere is tegen een Amsterdammer een werkstraf van 60 uur geëist en een voorwaardelijke celstraf van een half jaar.

De toen 20-jarige man bestuurde zonder rijbewijs in de nacht van 16 september 2012 een auto waarin nog vier andere jongeren zaten. Op de Hogering in Almere vloog de auto uit de bocht en knalde tegen een verkeerspaal. Drie inzittenden raakten daarbij zwaargewond.

De bestuurder had te veel alcohol gedronken en te hard gereden. De Amsterdammer verklaarde zelf dat hij de macht over het stuur verloor, omdat het te gezellig was in de auto. Uitspraak is over twee weken.

reacties (5)

 • theo

   

  Waar hebben rechterlijke macht en juristen gestudeerd? En waar ging het mis met hun recht(...)vaardigheidsgevoel? En op welke manier kunnen zij dit publiekelijk verantwoorden? Zomaar wat vragen van een 'middle of the road' burger.

  reageer
 • frsijes

   

  Dit mag zeker niet ongestraft blijven. Maar waar waren de hersens van diegene die bij hem instapten? Zij wisten vast ook dat hij dronken was, geen rijbewijs etc. Nu is een deel daarvan gewond met welke gevolgen blijvend (geen idee) maar ook toch wel deels eigen schuld.

  reageer
 • Henk Egberts

   

  Deze "straf-eis" is werkelijk te gek voor woorden. Geen rijbewijs, dus ook niet verzekerd. En dan nog dronken ook. Laten we eens beginnen met deze jongeman alle schade (ook de medische) te laten vergoeden. Daarna gaan we praten over een echte straf. Ik stel voor minimaal één jaar onvoorwaardelijk. Om deze eis lacht hij zijn ballen uit zijn broek. Ik hoop dat de rechter bij het vaststellen van de straf wel zijn verstand er bijhoudt.

  reageer
 • Henkie

   

  Dus je rijdt zonder rijbewijs, onder invloed van alcohol en veroorzaakt vervolgens een ongeluk waarbij mensen zwaargewond raken en krijgt voor 3 misdrijven maar een eis van 60 uur werkstraf? Waar gaat het mis in dit land....

  reageer
 • J. van Dijk

   

  Geef hem maar een echte gevangenisstraf; veel gezelliger.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert