Nieuw sportveld bij onderwijscampus Porteum moet jongeren uitdagen tot bewegen

LELYSTAD • Vr 26 april 2024 | 5:11 • Vrijdag 26 april 2024 | 5:11

Onderwijscampus Porteum in Lelystad heeft sinds donderdag er een nieuw sportveld bij, op het schoolplein. De zogeheten Skills Garden moet leerlingen uitdagen om meer te bewegen in de pauzes en na school.

Tennis, volleybal, basketbal of voetbal. "Alle bewegingsvormen zijn hier mogelijk", zegt docent bewegingsonderwijs Tom Koekoek. Samen met collega Arjen van der Meulen bedacht hij zeven jaar geleden het plan voor zo'n multifunctioneel sportveld. Nu is het eindelijk gerealiseerd.

Kleurensysteem
Het sportveld heeft veel vakken met verschillende kleuren. Door afspraken te maken bij balspellen dat je bijvoorbeeld op rood alleen de bal mag vangen, op geel de bal moet koppen en op blauw de bal met de voet moet spelen, gaan kinderen veel ruimtelijker nadenken en spelen.

Bij de opening van het nieuwe sportveld was ook de conditietrainer van het Nederlands Elftal René Wormhoudt aanwezig. "Sinds 2012 is er een pandemie, die heet beweegarmoede. Daarnaast is het ook bekend dat Nederland binnen Europa ontzettend veel stilzit. Het helpt zeker om niet alleen te zeggen dat je moet bewegen, maar dat kinderen ook gemotiveerd raken om te bewegen."

Op termijn is het de bedoeling dat niet alleen leerlingen , maar ook andere Lelystedelingen gebruik maken van de Skills Garden. Koekoek: "We denken bijvoorbeeld aan ouderen mensen of de jongste jeugd. Dat onze leerlingen met die doelgroepen hier gaan sporten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel