Studenten Porteum lanceren app tegen voedselverspilling

LELYSTAD • Za 28 oktober 2023 | 18:01 • Zaterdag 28 oktober 2023 | 18:01

Studenten van middelbare school Porteum in Lelystad hebben een app gelanceerd waarmee mensen hun overtollig voedsel kunnen aanbieden aan mensen die het nodig hebben. Het heet de BuurtHapp en werkt volgens de studenten simpel.

"Het is best makkelijk", vertelt Vera Ootes die een van de ontwikkelaars van de app is. "Je zet een foto van de maaltijd die je over hebt op de app en een paar minuten later kan iemand daarop reageren."

De maaltijd kan vervolgens afgehaald worden of in een buurtkastje worden gezet. Zo wordt voedsel dat normaal gesproken weggegooid zou worden alsnog gebruikt.

Nationale Klimaatweek
De BuurtHapp werd zaterdag gepresenteerd op de klimaatmarkt die de komende week in het stadhuis van Lelystad staat in het kader van de Nationale Klimaatweek. Het doel is om burgers te stimuleren om beter met het klimaat om te gaan en om meer duurzaam te gaan leven.

De BuurtHapp werd in samenwerking met Waste to Success gemaakt. Het projectbureau zet zich in tegen voedselverspilling en was vorig jaar op Porteum om tijdens de verspillingsvrije week kinderen bewust te maken van voedselverspilling. Daar kwam uiteindelijk het idee uit om de BuurtHapp te ontwikkelen.

Op dit moment is de BuurtHapp alleen nog geschikt voor toestellen met Android als besturingssysteem. Over een week kunnen telefoons met iOS van Apple de app downloaden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel