Geen wapenvergunning na ruzie met ex

ALMERE
Een Almeerder is naar de Raad van State gestapt om af te dwingen dat hij alsnog een wapenvergunning krijgt. Deze is hem geweigerd, omdat hij in 2011 een aanvaring met zijn ex heeft gehad.

Volgens de Almeerder heeft de politie destijds klakkeloos van de vrouw aangenomen dat hij haar had mishandeld. De man zegt zijn vrouw nooit te hebben bedreigd of mishandeld.
Justitie benadrukte bij de Raad van State dat een wapenvergunning al bij geringe twijfel geweigerd kan worden. Bij de beoordeling van de aanvraag zijn volgens justitie ook verklaringen van de politie en van een zoon van de vrouw meegewogen.

De Raad van State doet over enkele weken uitspraak.

reacties (1)

  • tsss

     

    Goh, wat raar zeg geen vergunning gekregen nadat je ruzie hebt gehad met je ex, waarbij er politie aan te pas is geweest. En dan nog in protest gaan tegen het niet verkrijgen van deze vergunning. Ze doen er goed aan om deze man algeheel verbod op te leggen, voor schiet en steek wapens, en waarom heeft hij de drang om een vergunning te verkrijgen? Mij lijkt voor ieder het beste dat ze bij twijfels geen vergunningen verlenen.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert