Eerste kandidaten melden zich voor waterschapsverkiezingen

FLEVOLAND
Ruim 40 belangstellenden lieten zich dinsdagavond in Emmeloord informeren over de waterschapsverkiezingen. Het grootste deel van de aanwezigen gaf aan serieuze plannen te hebben om zich verkiesbaar te stellen.

Waterschap Zuiderzeeland presenteerde dinsdagavond de taken en bevoegdheden van een waterschap en de uitdagingen voor Flevoland de komende jaren.

De verkiezingen voor het waterschap worden tegelijkertijd met de verkiezingen voor Provinciale Staten gehouden, in maart 2015. Dit moet tot een hogere opkomst leiden voor de waterschapsverkiezingen, die van oudsher de minste stemmers trekken.

reacties (4)

 • Bruno Basto

   

  De boeren hebben ook verreweg de meeste grond. Dit buffert water, en daar mag de burger met z'n stenen tuintjes best fors voor betalen

  reageer
 • Burger

   

  Wel bijzonder dat juist een vertegenwoordiger van de geborgde zetels Ongebouwd (Landbouw) voor de radio wordt geïnterviewd. Die worden nu juist niet via de verkiezingen gekozen maar benoemd door de LTO. Eigenlijk een volstrekt achterhaald systeem, waardoor boeren onevenredig sterk in het bestuur aanwezig zijn. Enige remedie is maart volgend jaar massaal te gaan stemmen zodat bewoners van steden en dorpen beter vertegenwoordigd zijn dan nu het geval is.

  reageer
 • HM

   

  Nee, hoor. Het zijn vooral vertegenwoordigers van de landbouwers. Die moeten er voor zorgen dat de kosten voor landbouwers laag blijven terwijl de kosten voor burgers telkens verder stijgen. Kijk maar eens naar de verkiezingen en vervolgens beslissingen van de afgelopen jaren.

  reageer
 • Robbie

   

  Al die toekomstige kandidaten zijn vast allemaal werklozen, die nu een kans zien op een makkelijk baantje

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert