Flevo-landschap onderzoekt betaald parkeren bij natuurgebieden

FLEVOLAND
Het Flevo-landschap onderzoekt of bij enkele natuurgebieden betaald parkeren kan worden ingevoerd. Dat zegt directeur Martin Jansen na berichten dat grote Nederlandse natuurorganisaties parkeermeters willen plaatsen op hun terreinen. Reden daarvoor is dat de overheid minder subsidie geeft.

Het Flevo-landschap beheert meer dan 50 gebieden. Op dit moment heeft alleen Natuurpark Lelystad betaald parkeren. Dat komt onder meer omdat het onderhoud van het park meer kost dan de andere terreinen van het Flevo-landschap.

De organisatie onderzoekt vooral of betaald parkeren kan worden ingevoerd op plekken in stedelijk gebied waar bezoekers ook lopend of met de fiets kunnen komen. Het Flevo-landschap denkt daarbij aan stadsbos Pampushout in Almere.

reacties (14)

 • ik

   

  ik geef niets meer aan natuurorganisaties want eerst doneer je wat en dan moet je alsnog betalen voor het een en ander of mag je hond niet mee. reserveer dat geld wat je wilt doneren voor parkeer- en andere boetes. natuur is van alle nederlanders dus waarom mogen we de natuur niet vrij bezoeken? we zijn toch zeker mede-eigenaars en in je eigen tuin betaal je toch ook niet als je daar wilt komen? ik ga alleen nog maar naar natuur waar ik gratis mag komen. en met mij denk ik velen en dan schiet het Flevolandschap er geen bal mee op. plek zat in de polder om gratis te parkeren. en een parkeermeter of controleur kost ook handen vol geld.

  reageer
 • ik

   

  als je geen parkeren betaalt als je met de fiets of openbaar vervoer komt, dan betaalt degene die met een auto komt dubbel (want blijkbaar is het geld nodig), dan kom ik niet meer of zet mijn auto ergens in een straat in de buurt waar het wel mag. mensen worden dus geweerd van de natuurterreinen maar zijn die in feite niet al van ons want we zijn allemaal Nederlanders en dus zouden we gebruik moeten kunnen maken van wat al van ons ons zonder te betalen. Want is onze natuur niet van ons allemaal? Ik geef geen cent meer aan natuurorganisaties (zoals ik altijd gul deed) want je doneert en dan moet je ook nog betalen, dus dubbel op. Einde collectebus voor goede (natuur)doelen.

  reageer
 • Ben

   

  en jij gelooft in sinterklaas. Haha

  reageer
 • Ben

   

  Gijs je haalt de woorden uit mijn mond. scheelt gelijk een heleboel dure bobo s komt de natuur ten goede

  reageer
 • Ben

   

  kijk die mensen zijn verstandig... Wat een ontzettend Dom plan. lopen de leden weg zie je geen mens meer in de natuur. Zo'n bestuur moet Op staande voet ontslagen worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Lelystedeling

   

  De echte NATUURliefhebber komt op de fiets of met de benenwagen, niet met die vervuilende auto... :-) Gratis parkeren voor de fiets!

  reageer
 • 036

   

  voor natuur ook al??

  reageer
 • tevreden stoker

   

  Dan kan ik ook zonder te vragen hout inladen in kofferbak. Heb per slotte als donateur en zo meteen als parkeerder mijn eigen stukkie bos. Fantastisch, gewoon doen. Per slot van rekening, ben geen onrust stoker....

  reageer
 • Nietechtslim

   

  Dit is niet slim. Want natuurliefhebbers komen vaak op 1 locatie. Stel dat ze moeten betalen komen ze echt niet meer terug.

  reageer
 • ik

   

  Als donateur betaal je geen parkeergeld.

  reageer
 • Gijs

   

  Als al die natuurorganisaties nou eens bij elkaar kruipen, kan gerust ze hebben toch allemaal het zelfde doel, wat zou dat een enorme bezuinig zijn. Dan blijft de natuur voor een ieder toegankelijk zonder te betalen. Als je betalen moet voor een wandeling komt er niemand meer. Wij zien het ook op de stranden langs de randmeren.

  reageer
 • henk

   

  weer een lastenverzwaring (erbij).

  reageer
 • Polderwerker

   

  Ben ik meteen donateur af.

  reageer
 • ron

   

  niks mis met principe gebruiker betaald.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert