Raad niet enthousiast over RTV Almere

ALMERE
De verschillende politieke partijen in Almere lijken niet overtuigd van de noodzaak om de lokale omroep meer subsidie te geven. De voorzitter van RTV Almere deed donderdagavond haar verhaal in een Ronde Tafel Gesprek, zodat de politiek een beeld krijgt van de situatie daar.

Het voortbestaan van de omroep wordt bedreigd door een tekort van 38.000 euro. Volgens de voorzitter heeft de omroep recht op veel meer subsidie dan de 47.000 euro die ze nu krijgt. En de huidige problemen worden door dat tekort veroorzaakt. Maar de meeste fracties vonden dat er niet concreet werd ingegaan op andere oorzaken van de ontstane problemen, zoals het uiteenvallen van het bestuur. Ook vonden ze het reddingsplan nog weinig concreet.

De voorzitter van RTV Almere heeft aangegeven meer informatie naar de raad te sturen. Het onderwerp zal nog besproken worden in bijzijn van wethouder Frits Huis. Die heeft al aangegeven de subsidie niet te willen verhogen.

reacties (10)

 • Peter Aggenbach

   

  De regionale Omroep Flevoland krijgt een kleine 8 miljoen Euro pj., maar aangevuld met subsidie voor 'projecten'. Almere Dichtbij (TMG) krijgt 750.000 Euro pj. De lokale RTV Almere dus slechts 47.000 Euro pj. Gek is dat de gemeente Almere zelf 107.000 Euro ontvangt voor lokale rtv,.. Ergens klopt hier iets niet, haha. Kan zijn dat wethouder Huis zijn voormalige werkgever TMG (Almere Dichtbij) het meer gunt dan de lokale rtv maar dat is aan hem. TMG treed als regelmaat op als de uitgever van de wethouder.

  reageer
 • Serge

   

  Hoeveel geld krijgt OF dan op jaarbasis?

  reageer
 • Peter Aggenbach

   

  Vooralsnog zie ik wel wat in Liesbeth van der Heiden. Zij heeft de rotte appels, van zeikerds, zeurders en oplichters, laten vertrekken en is nu klaar om de vrijgevallen (vrijwilligers)posten met geheel nieuw bloed in te vullen. Dat er in de nieuwe samenstelling geen plaats meer is voor politieke partijen is voor velen erg teleurstellend, maar Liesbeth houdt op dit onderdeel juist goed de vinger aan de pols. Als de gemeente Almere de subsidie niet aanvult naar 107.000 Euro dan adviseer ik Liesbeth een advocaat aan het werk te zetten op 'no-cure-no-pay' basis! Elders in het land hebben lokale omroepen wél de gemeente op de knieën gekregen om het geld dat hen toekomt los te peuteren via de rechter.

  reageer
 • Theo Faber

   

  Nee, met deze dame gaat het echt niet lukken, hoewel ze zich dapper en vindingrijk verdedigde. Ze heeft ook niet veel bijbedoelingen, maar is naïef. En expertise bij deze omroep, kom nou toch! Wordt allemaal eens wakker!!! RTV Almere krijgt 47.000 Euro subsidie per jaar, dat is net zoveel als Omroep Flevoland krijgt in 2,5 dag!!! Ja ... dat klopt, reken maar na. En dan verwachten wij minimaal hetzelfde niveau ... opnieuw ... kom nou toch. Laten we dan gewoon vaststellen; we willen geen lokale omroep in Almere, dan hebben we het gehad.

  reageer
 • Daan Zondervrees

   

  In het hele gesprek is het nauwelijks aangestipt. Grote vraag is over er voldoende expertise is binnen de omroep zoals deze nu bestaat om een volwaardige programmering neer te zetten. Waarschijnlijk blijft het opnieuw bij plannen maken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Almere Buiten

   

  RTV Almere?

  reageer
 • Kansloos

   

  Streep eronder en dossier sluiten. Als je op dit cruciale moment nog niet weet te overtuigen, dan is alles na nu volkomen kansloos.

  reageer
 • Piet van het Veld

   

  Die voorzitters moet gewoon snappen dat ze op moet stappen. Almere verdient een goede lokale omroep met een goed bestuur met een duidelijk visie.

  reageer
 • almere

   

  gewoon opdoeken heeft geen toegevoegde waarde , en meneer huis geeft geld daar meer aan , nee klopt want meneer huis geeft liever geld uit met de raad aan andere onzin in almere

  reageer
 • sjoerd kapper

   

  samenvattend zei de mevrouw. geef me geld dan komt alles goed. het was beschamend. rtv almere gaat het niet redden met deze nevrouw. never nooit niet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert