Raad niet enthousiast over RTV Almere

ALMERE • Do 28 augustus 2014 | 21:45 • Donderdag 28 augustus 2014 | 21:45
De verschillende politieke partijen in Almere lijken niet overtuigd van de noodzaak om de lokale omroep meer subsidie te geven. De voorzitter van RTV Almere deed donderdagavond haar verhaal in een Ronde Tafel Gesprek, zodat de politiek een beeld krijgt van de situatie daar.

Het voortbestaan van de omroep wordt bedreigd door een tekort van 38.000 euro. Volgens de voorzitter heeft de omroep recht op veel meer subsidie dan de 47.000 euro die ze nu krijgt. En de huidige problemen worden door dat tekort veroorzaakt. Maar de meeste fracties vonden dat er niet concreet werd ingegaan op andere oorzaken van de ontstane problemen, zoals het uiteenvallen van het bestuur. Ook vonden ze het reddingsplan nog weinig concreet.

De voorzitter van RTV Almere heeft aangegeven meer informatie naar de raad te sturen. Het onderwerp zal nog besproken worden in bijzijn van wethouder Frits Huis. Die heeft al aangegeven de subsidie niet te willen verhogen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel