Vossenjacht met kunstlicht toegestaan

FLEVOLAND
Het is weer toegestaan om onder bepaalde voorwaarden in heel Flevoland vossen af te schieten met gebruik van kunstlicht.

Stichting Faunabeheer Flevoland heeft toestemming van de provincie om vossen te doden, die zich binnen een straal 5 kilometer ophouden van een boerderij met vrije uitloopkippen.

Het besluit heeft boze reacties opgeleverd van natuurliefhebbers. Dierensbescherming Midden Nederland meent dat er diervriendelijkere maatregelen bestaan om het doden van kippen door vossen te voorkomen. Tot eind september kan bezwaar worden gemaakt tegen het provinciebesluit.

Foto: Flickr/hehadenreacties (13)

 • Pukkie

   

  Wat een knullige opmerking dat vossen geen natuurlijke vijand hebben en dat er daarom 'teveel' zijn. Er zijn genoeg diersoorten die geen natuurlijke vijand hebben, dat bepaalt namelijk niet zomaar het aantal, dat is in vele mate afhankelijk van de draagkracht (oa voedsel) van het gebied. Er zijn niet teveel vossen, er zijn teveel jagers en kippenhouders die hun dieren onvoldoende bescherming geven.

  reageer
 • Onzin!

   

  Wat een onzin zeg, ik dacht dat we van de natuur hielden... Vossen horen in de natuur, als de natuur zo is dat het aantal toeneemt moeten we dat niet verstoren! Stop toch met dat dierenleed dat afschieten heet!

  reageer
 • Piet

   

  En schiet dan ook gelijk die valse buizerd af, die in het voorjaar passanten aanvalt omdat hij toevallig daar een nest heeft, laten wij als mensen de boel een beetje in toom houden.

  reageer
 • piet

   

  hebben de heren jachtopzichters van de stichting ook weer eens wat te doen als alleen maar r Weidmansheil ondjes rijden deze mensen zijn groot geworden door het aannemen van giften en beloften van hun jachtheren

  reageer
 • Sjors

   

  Eindelijk Ze lopen nu al in woonwijken snacht's rond. Om dat ze geen eten meer hebben. In Flevoland leeft geen fazant meer, die zijn opgegeten door de vossen. Vossen hebben geen natuurlijke vijand

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mw. Sanders

   

  Ik lust af en toe ook wel een kippetje, word ik nu ook afgeknald?

  reageer
 • ron

   

  en rond een woonhuis met 10 kippen in de stad ? wij zien ze zelfs overdag en lichtbak of niet groot licht van de auto aan; een meter voor de auto blijven rustig slapen , kop omhoog 'wie denk je wel dat je bent' en wachten tot ze buiten komen. beschermde dieren ? waarom ? ; het barst ervan. ik noem zoiets een plaag

  reageer
 • pipo

   

  Dus allemaal massaal vezwaar maken !!!

  reageer
 • Joke

   

  Oh, wat grappig, nu is de natuur ook al links. Goede tip schatje heer te vrede, ik ga snel eens kijken. Doei

  reageer
 • Cor

   

  @Mitchell Te Vrede En ik weet zeker dat de havik ook wel een kippetje een kievit en een grutto lusten. Knallen we die gelijk ook af. Er zitten geen grutto's en kieviten omdat de landbouwgrond daar ongeschikt voor is.

  reageer
 • Corrie Wieman

   

  Dat er nauwelijks weidevogels te vinden zijn in Flevoland wordt mijns inziens vooral door de intensieve landbouw veroorzaakt. Geen centimeter wordt overgeslagen bij ploegen, mesten, spuiten, zaaien en oogsten. Natuurlijk zal een vos een stel kuikens niet met rust laten als hij ze tegenkomt. 's Nachts opsluiten van de kippen voorkomt veel ellende voor de kippenboeren. kippen

  reageer
 • kees d.

   

  Dus de Provincie geeft Stichting Fauna Beheer toestemming om met licht bakken te stropen op een beschermde diersoort. En Mijnheer Te Vrede Kievieten en Grutto's Hebben natte graslanden nodig en omdat de boeren steeds zwaardere machines zijn gaan gebruiken moest het grondwaterpeil omlaag. Daardoor zijn de weidevogels verdwenen. Je kan buiten de vos ook de buizerds en de kiekendieven de schuld geven. Gelukkig is bij de Kievietslanden bij Biddinghuizen het grondwaterpeil weer verhoogd waardoor er al kievieten en grutto's zijn waargenomen.

  reageer
 • Mitchell Te Vrede

   

  En terecht. Door deze vossen is er in de hele polder geen kieviet en grutto meer te bekennen. Lang leve het Nederlandse linkse natuurbeleid

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert