Luchthavenbesluit waarschijnlijk pas in januari

LELYSTAD
Staatssecretaris Mansveld keurt waarschijnlijk niet in november, maar pas in januari het zogeheten Luchthavenbesluit voor de uitbreiding van Lelystad Airport goed. Die verwachting sprak de Lelystadse wethouder Jop Fackeldey dinsdagavond uit in een bijeenkomst van de gemeenteraad.

Volgens Fackeldey laat het besluit langer op zich wachten, omdat de Raad van State meer tijd nodig heeft om de uitbreidingsplannen te beoordelen.

Uitstel hoeft voor de verdere planning van de luchthaven nauwelijks gevolgen te hebben, denkt de wethouder. Fase 1 moet gereed zijn in 2018.

reacties (9)

 • wijnschenk

   

  lachwekkend dossier neemt niemand meer serieus. ik zeker niet meer

  reageer
 • Peter

   

  Hoe dom kun je zijn om een vliegveld in je achtertuin te willen. Overal waar vliegvelden zijn willen ze deze kwijt. Het hersenspoelen door de bv Vliegveld Lelystad van veel inwoners is kennelijk aardig gelukt!

  reageer
 • wim

   

  Lelystad en zijn medestanders denken alleen maar aan de belofte van al die werkgelegenheid en de stijgende huizenprijzen en andere voordelen. Dat het overlast veroorzaakt is voor deze mensen niet interessant, want het raakt ze niet. Inderdaad, waarom zou je een vliegveld in je achtertuin willen.... Vele omwonenden van Schiphol en de bijbehorende landingsbanen raken hun woning niet meer kwijt en zitten iedere dag in een hel van vliegtuiglawaai.

 • Drontenwatcher

   

  Laat de RvS uitgebreid de tijd nemen over deze kwestie. Kan mij niet lang genoeg duren!! Weg met die ellende. Laat Fackeldy zelf die rotzooi boven zijn hoofd nemen

  reageer
 • Jaap

   

  Voor LeLystad te hopen dat het wel doorgaat, je kunt toch niet altijd rekening houden met een paar zeurpieten die alleen met hun eigen belang bezig zijn.

  reageer
 • wim

   

  Het is nog maar te bezien of dit door zal gaan. Voorlopig zet Schiphol in op eigen groei de komende jaren. Binnenkort start de bouw van de nieuwe A-terminal waarmee men verwacht uit te kunnen breiden tot 65-70 miljoen passagiers. Zolang ze daar nog kunnen groeien, is een externe uitbreiding niet noodzakelijk. Dat de besluitvorming nu pas in januari komt ipv november, geeft aan dat er toch nog zaken niet duidelijk zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • nel

   

  Het gaat gewoon door !! Deze keer word uitstel geen afstel jammer voor de tegenstanders maar ach dat zijn er uiteindelijk in flevoland niet zo heel veel. De meerderheid wil het wel dus.........

  reageer
 • Henk

   

  Als zelfs de Raad van State meer tijd nodig heeft, dan was de inzagetermijn voor burgers tijdens de zomervakantie natuurlijk helemaal te kort. Of krijgen we nu allemaal langer de tijd om te reageren?

  reageer
 • Ron

   

  Jammer. Ik hou niet van uitstel.

  reageer
 • Joke

   

  Mama zei altijd dat van uitstel afstel komt. Jippie, fijne dag iedereen.

 • cor

   

  Mooi, dan kunnen ze ook de cpb studie naar het instorten van schiphol meenemen en blijkt dat uitbreiding van Lelystad Airport helemaal niet nodig is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert