Explosie van webwinkels zorgt voor werkgelegenheid

FLEVOLAND
Door een forse toename van het aantal Flevolandse webwinkels is de werkgelegenheid in de detailhandel in de provincie de afgelopen vijf jaar toegenomen met 20 procent.

Dat meldt ING, die berekende dat landelijk de werkgelegenheid de afgelopen vijf jaar steeg met gemiddeld 5 procent.

Volgens de Bedrijfskring Almere verdubbelde het aantal webwinkels in de stad de afgelopen drie jaar van 365 naar 740. Ook het aantal leegstaande winkels in Almere blijft volgens de bedrijfskring op een relatief laag niveau.

reacties (6)

 • .\/\/.

   

  O, dat was die knal die ik laatst hoorde.

  reageer
 • Ikbenik

   

  Duidelijk nooit in een webwinkel gekocht. Koop je bij een bij de thuiswinkel aangesloten webwinkel, dan heb je echt wel te maken met een veilige winkel. Retouren is een kwestie van afgeven bij de afgiftepunt. Die zijn er overal, zelfs in de AH!! Nee ik koop al jaren bij webwinkels. En er is meer dan alleen kleding zoals de ander ook al aangeeft. Speelgoed, elektronica, etc. Probeer het eens, er gaat een wereld voor je open!

  reageer
 • Ikbenik

   

  Hier ga je voorbij aan de bedrijven die de webwinkels moeten bouwen. Of de marketing bedrijven die voor uiteraard de marketing moeten zorgen. Of de designer die een huisstijl mag maken. Of de freelance postbode die extra pakketten kan leveren. Of het bedrijf die de dozen kan leveren voor de verzending. Of.... Nou ja je snapt het nu wel denk ik.

  reageer
 • MKM

   

  Er zijn natuurlijk ook andere producten dan kleding. Denk aan boeken, speelgoed, electronica, etc. Ik koop met plezier online bij winkels die retourneringen fatsoenlijk afhandelen.

  reageer
 • Tina

   

  Nee ik koop nooit in web winkels. vindt het te onveilig om dat te doen ,i n een winkel kan je passen dan hoef je niets terug te sturen bespaard je tijd en een hoop ellende .

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jeroen

   

  De meeste webwinkels die in Almere zitten, zijn zolderkamertjes of 1 manszaken. Zoveel werkgelegenheid levert dat dus niet op. De echte grote jongens, die voor de echte werkgelegenheid zorgen, zitten in Zwolle, Harderwijk, Rotterdam, en nog wat plaatsen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert