'Kotsklas' De Meergronden dringt alcoholgebruik terug

ALMERE
Het beleid van scholengemeenschap De Meergronden in Almere om alcoholgebruik onder jongeren te ontmoedigen blijkt succesvol. De school houdt sinds enkele jaren controles bij schoolfeesten om te voorkomen dat scholieren zich vooraf 'indrinken'.

Wie betrapt wordt op alcoholgebruik wordt apart gezet in een 'kotsklas'. De wijkagent komt langs en ouders worden gebeld om hun kind op te halen. De laatste tijd is niemand meer op alcoholgebruik tijdens schoolfeesten betrapt.

Maandag werd bekend dat het alcoholgebruik onder Nederlandse jongeren van 11 tot 16 jaar de afgelopen jaren fors is gedaald. Streng optreden tegen alcoholgebruik door onder meer ouders, is een van de oorzaken.

reacties (15)

 • Joepie de P.

   

  Hoho, kom niet aan mijn pilsje, kom niet aan mijn peukje....

  reageer
 • pietje

   

  Na beluistering fragment vraag ik me af waar die wijkagent in het stukje vandaan komt, de rector heeft het enkel over ouders die het kind mogen komen ophalen. Dat lijkt me ook de enige juiste gang van zaken.

  reageer
 • pietje

   

  Wat moet die wijkagent erbij? Alcohol gedronken hebben is niet strafbaar en schoolfeestregels dienen niet door de politie te worden gehandhaafd. Heeft de school zelf soms een beetje te weinig gezag?

  reageer
 • kees

   

  Lieve mensen. houd toch op te denken dat je er geen invloed op hebt of nog erger dat ze hetzelf moeten ontdekken. De ouder is de opvoeder en beschermer van het kind. Alcohol op die leeftijd is zeer beschadigend ook voor de toekomst van het kind. Een zbsoluut streng verbod is het best wat je voor je kind kan doen. Als je hier gemotiveerd wil worden als ouder, loop eens een weekendje mee op de eerste hulp of praat eens mey een specialist.

  reageer
 • Hek

   

  Ik denk dat veel ouders juist veel lakser zijn nog dan vroeger en dat het meer een cultuurverandering is. Als je om je heen kijkt is goede opvoeding namelijk erg schaars. Niemand waar ik mee omga vind het stoer om iedere weekend stomdronken te zijn. Net als dat roken eigenlijk iets is geworden om je voor te schamen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • james

   

  kijk en daar gaat het mis.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Er kloppen hier twee dingen niet. 1. Het drinken van alcohol door jongeren onder de 18 is niet verboden. Je mag jongeren onder de 18 geen alcohol verkopen, en ze mogen het ook niet bij zich hebben, maar dat is wat anders. 2. Als de wet overtreden wordt hoef je de politie niet altijd te bellen. Vanochtend heb ik op weg naar mijn werk een wtintigtal verkeersovertredingen gezien, maar ik heb de politie met rust gelaten.

  reageer
 • ikke

   

  Dit is niet nieuw. Het heette alleen anders. Ik weet alleen niet meer hoe. Als je voordat je bijv. naar het kerstgala ging teveel had "ingedronken", werd je apart in een lokaal gezet. Alleen werden toen de ouders niet gebeld.

  reageer
 • Sander

   

  Ik vind dat scholen meer moeten doen om kinderen logisch nadenken te leren, immers dan zullen ze zien dat je lichaam belasten met vergif eigenlijk nergens op slaat, en vooral nergens voor nodig is. Het (alcohol) staat niet voor niks op een gedeeld 1ste plaats wat schadelijkste drugs betreft.

  reageer
 • thijs

   

  ze overtreden niet alleen een regel,, maar als ze onder de 18zijn (wat ze wss wel zijn) dan overtreden ze zelfs de wet! en dan moet de politie zelfs gebeld worden

  reageer
 • Serge

   

  100% mee eens. Zo kan een kind niet leren uit de band te springen, grenzen te verkennen en grenzen te bepalen.

  reageer
 • peter

   

  als je zelf als ouder ook gedronken hebt en vroeg rookt nee dan vindt ik het niet erg. de keuze is aan mijn kind zelf ik kan het hem/haar niet verbieden kan wel zeggen om er even mee te wachten tot ze ouder zijn en als zij het niets vinden. nou petje af.

  reageer
 • Maart

   

  Wel nee, dit heet samenwerking tussen school, ouders en politie. zo n verscherpte controle is voor alle partijen het beste. Wat is erger erachter komen dat je zoon/dichter met 16 verslaafd is aan drankven roken of een keer op de feiten gedrukt worden en een kind dat NEE tegen drank en drugs durft te zeggen.

  reageer
 • almere

   

  Het gaat toch om de gezondheid van de kinderen? Zij overtreden zelf moedwillig de regels. eigen schuld, dikke bult.

  reageer
 • Jones.

   

  Lijkt een beetje op verraad,de ouders en politie bellen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert