Motorkruiser verwoest door brand

ALMERE
Een motorboot aan het Starleypad in Almere is dinsdagavond verwoest door brand. Daarbij raakte niemand gewond.

De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat het vaartuig in vlammen opging. De boot lag afgemeerd in de Lange Wetering. Volgens de politie is het niet gelukt de oorzaak van de brand vast te stellen en wordt brandstichting niet uitgesloten.

In juni brandde aan het Starleypad een boot van dezelfde eigenaar uit. Hij heeft toen aangifte van brandstichting gedaan.

reacties (8)

 • Iwan

   

  In Lelystad worden ook overal maar boten afgemeerd, risico is groot op vernieling. Goedkoop is inderdaad duurkoop, wat niet wegneemt is dat men van andermans eigendom moet afblijven!

  reageer
 • Maria

   

  Moet je maar eens goed je ogen open doen er liggen ook boten langer dan zes meter in de grienden

  reageer
 • Just Me

   

  @Marco als je op de aanmeerkaart en in de APV van de gemeente Almere kijkt zie je dat je hier niet mag aanmeren. De plekken waar dit wel mag is voor boten van minder dan 6 meter daar valt deze volgens mij ook niet onder. Voor de passantenligplaatsen aan steigers of langs de oevers van plassen en grachten geldt dat u maximaal 72 uur af mag meren. Er zijn hier geen nutsaansluitingen of toiletvoorzieningen aanwezig. (bron Gemeente Almere)

  reageer
 • Marco

   

  Misschien dat je het niet weet maar alleen in het kommetje is de drie keer vierentwintig uur voor de rest mag je overal je boot aanleggen nieuwe wet gemeente Almere

  reageer
 • Greb

   

  Triest. Maar hoe lang mag ik daar meteen caravan staan?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Caroline

   

  Blijf toch van andermans spullen af gelukkig geen gewonden.

  reageer
 • Adriaan

   

  Heel erg voor deze man die graag bij zijn boot is vanmorgen tijdens hond uitlaten ook al een verbrande brommer zien liggen in het park.

  reageer
 • Frans

   

  Triest voor de eigenaar. Kanttekening: het Starleypad is bedoeld voor passanten, die er maximaal 3 x 24 uur mogen liggen. Mij viel al vaker op dat er bootjes permanent liggen, terwijl er jachthavens zijn en stallingen. Toch een kwestie van goedkoop je boot willen wegleggen, maar duur uit zijn?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert