CBS: werkloosheid fors toegenomen

FLEVOLAND
De werkloosheid in Flevoland is vorig jaar fors toegenomen, terwijl de economische situatie redelijk stabiel bleef. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De werkloosheid in de provincie liep vorig jaar op tot bijna elf procent. Alleen de regio Rijnmond telde in 2013 relatief meer werklozen.

De economie in Flevoland kromp vorig jaar met 0,6 procent. Dat is opvallend weinig in vergelijking met andere provincies zoals Gelderland en Zuid-Holland waar de krimp vijf procent was.

reacties (4)

 • wim

   

  Welke werkgelegenheid? Er zijn ondertussen diverse rapporten en ieder met eigen cijfers. Uiteenlopend van 50 tot wel 2.5000 arbeidsplaatsen. De bouw en aanleg zorgt in ieder geval tijdelijk voor extra werk, maar dat gaat gewoon naar de goedkoopste. Dat is dus niet zeker dat het regionaal is. Daarna is het maar afwachten. Helaas.

  reageer
 • michael

   

  tja en een container terminal bij Lelystad en Almere is ook niet nodig, net als een racebaan en schaatshal helpen ook niet om mensen aan het werk te krijgen

  reageer
 • Tom

   

  2040 wordt jouw jaar, Bart. Dan zal wellicht het aantal banen op LAP zoveel zijn toegenomen dat dit een aanzienlijke bijdrage levert. Helaas voor het grootste deel wel ten koste van werkgelegenheid in de rest van Nederland.

  reageer
 • Bart

   

  Laat de champagne maar knallen. Gelukkig wordt Lelystad Airport niet zo snel uitgebreid. Het zou toch jammer zijn als we dit hoogtepunt in werkloosheid snel achter ons zouden moeten laten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert