Petitie voor terugkeer Almere Buiten als intercitystop

ALMERE
Vincent Weening is een online petitie begonnen om station Almere Buiten terug te krijgen als intercitystop. Station Almere Buiten is in 2013 geschrapt, omdat gebruikers van de Hanzelijn anders drie minuten langer in de trein zitten.

Volgens Weening zitten de Sprinter treinen sindsdien overvol, waardoor er geen zitplaatsen meer vrij zijn. Daarnaast zegt de inwoner van Almere Buiten dat veel reizigers inmiddels voor de auto hebben gekozen.

Om een burgerinitiatief op de politieke agenda te krijgen zijn 40.000 handtekeningen nodig.
reacties (67)

 • Thomas

   

  Die Intercity naar Vlissingen rijdt straks ook niet verder dan Almere Centrum als de keerlus bij Almere Centrum klaar is (2017). Dus hoe je het went of keert die Intercity op Almere Buiten keert nooit meer terug en was er ook alleen maar omdat Lelystad Centrum het eindpunt is. Advies aan Almeerders, stop eens met het zien van het nationale treinennet als uw persoonlijke metronet.

  reageer
 • Daniël

   

  Dan nodig ik u bij deze uit om hier eens uitleg danwel een url naar een artikel te geven waar dit wordt vermeld. De groei blijft misschien wat achterop dan jaren geleden ingeschat, maar er zit nog elk jaar groei in. Misschien eens wat beter leren lezen? ipv zomaar wat roepen.

  reageer
 • Bas

   

  Misschien eens de zoekfunctie gebruiken op de Omroep Flevoland website. Jaren op rij is het inwonersaantal van Almere gedaald. Maar goed dat doet pijn

  reageer
 • Daniël

   

  Jaarlijks dalend inwonersaantal in Almere? Wat is daar jouw bron van? Momenteel is het inwoneraantal van Almere ruim 196.000. Sinds 1970 (eerste inwoners) is het inwoneraantal van Almere elk jaar gestegen. Raadpleeg eerst eens een betrouwbare bron voordat je hier je mening geeft.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Almere-Poort is een booming stadsdeel met binnenkort 100.000 inwoners." -er wonen daar nog geen 10.000 mensen! Is dit humor?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • maartje

   

  tja wat zal ik hierop reageren. droom lekker verder dat almere een geweldige stad is en op Almere Buiten een intercity stop moet komen. was het niet almere wat in het nieuws was met jaarlijks dalend inwonersaantal? moet er echt fijn zijn.

  reageer
 • pietje

   

  Zwolle... nou ja, dat verklaart je frustraties hier.

  reageer
 • Jeroen

   

  "us nog minder mogelijkheden om van Almere-buiten naar Almere-parkwijk te kunnen komen." Er is een busverbinding die elke 8 minuten rijd?

  reageer
 • Jan

   

  Twee keer per uur een trein richting Lelystad (buiten de ic's vanaf Almere Centrum om) is genoeg, want de meeste spitsreizigers gaan naar de Randstad en Lelystad ligt dus precies de andere kant op. De meeste drukte is van Almere richting Amsterdam in de ochtendspits en in de middagspits andersom. Ik reis vrij regelmatig in de middagspits van Lelystad naar Almere en staplaatsen zijn er vrij weinig in de sprinter.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als Noord-Nederland zich onafhankelijk verklaart gaat de rest van Nederland failliet, en is Noord-Nederland binnen de kortste keren net zo rijk als Koeweit. Want: aardgasbaten.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Maar Groningen is wel 3 x leuker.

  reageer
 • Me

   

  Bron CBS 2012 inwoners in Almere Buiten 55.390. Inmiddels is er weer een stuk bij gebouwd. Dus nu 60.000 kan zomaar kloppen. 57% daarvan is tussen de 25 en 65 jaar. Ik denk dus wel dat daar een groot aantal treinreizigers tussen zit.

  reageer
 • Samatha

   

  Hallo ik zit op de ROC. Nu er geen sneltrein in buiten is meer... ik heb nu 3 uur langer rijstijd . ook kon ik maandag 3 treinen niet mee om te vol. past niemand in. Er staan elk dag 1000 mense niet meekomen want vol

  reageer
 • Maartje

   

  Laat mij lekker in Zwolle wonen. Een echte leuke stad omringd door gezellige dorpjes en laat mij in Amsterdam blijven werken. Ik heb niets op met leeglopend Almere

  reageer
 • Bas, Almere-Poort

   

  Ik heb bij alle gelederen ook een verzoek gedaan voor een Intercity stop op Almere -Poort. Almere-Poort is een booming stadsdeel met binnenkort 100.000 inwoners. Ik heb het verzoek bij ROVER, NS, Prorail , staatssecretaris en verschillende politieke partijen ingediend. Ik blijf er net zo lang mee doorgaan totdat Almere 3 Intercity stations krijgt. De stad heeft er recht op, want is na Amsterdam en Rotterdam de grootste stad van Nederland

  reageer
 • pietje

   

  Ja hoor, maartje met haar eigen beleving. tegenover jouw lege peroon bewering staan honderden ervaringen van mensen die geen zitplaats hebben of op een station kunnen blijven staan wachten op de volgende trein wegens overvolle wagons. Eerst naar centrum reizen heeft weinig zin, want daar moet je ook weer tien minuten wachten. Als jij zo nodig elke dag in de randstad moet zijn had je maar wat dichterbij moeten gaan wonen. In Almere bijvoorbeeld.

  reageer
 • Maartje

   

  Wat een slap geklets zeg. Blijven doorgaan om de in door te drukken. Overvolle treinen? Ik heb zo nooit gezien. Ik reis 2 keer per dag langs Almere-buiten en sorry maar er staan buiten de spits een handje vol mensen, soms zelfs niemand op het perron. Als die intercity zo belangrijk voor ze is, waarom reizen ze dan niet 2 haltes naar Almere-centrum, kunnen ze daar meteen overstappen op zijn fantastische Intercity! Intercity stop zou inhouden dat er minder sprinters rijden, dus nog minder mogelijkheden om van Almere-buiten naar Almere-parkwijk te kunnen komen. Best asociaal en egoïstisch dus om helemaal niks. En honderdduizenden anderen reizigers moeten stoppen op Almere-buiten? Die vinden hert sowieso al vervelend dat de trein in Almere stopt.En hebben zo een nog langere reistijd. Dus nooit meer een intercity op Almere-buiten.

  reageer
 • Jeroen

   

  6x per uur? 's ochtends in de spits gaat er toch echt maar 2x per uur een sprinter richting Lelystad. Ik ben nog steeds voor, mijn reistijd is per dag met 1,5 uur gestegen, en dat begint aardig te frustreren.

  reageer
 • Maarten

   

  Groningen heeft wel dezelfde hoeveelheid inwoners als Almere, maar is qua oppervlakte maar 1/3 van Almere

  reageer
 • Jolanda

   

  Inderdaad, zo werkt het.

  reageer
 • Ron

   

  Station minder zou ook geen kwaad kunnen in Almere.

  reageer
 • Jan

   

  Ten eerste past het niet in de dienstregeling om met deze trein ook op de andere Almeerse stations te stoppen. Ten tweede is dit nog altijd een intercity (soort sneltrein), en die stoppen nou eenmaal niet op Oostvaarders, Parkwijk, Muziekwijk en Poort; daar hebben we de sprinter voor die zes keer per uur rijdt en dat is voor die vier stations meer dan voldoende.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Groningen heeft meer dan twee stations. Groningen/Groningen Noord/Europapark.

  reageer
 • klopt

   

  Helemaal mee eens. Het lijkt wel een metro.

  reageer
 • Vincent

   

  Gezien het inwoneraantal en het aantal reizigers is Almere-Buiten als IC- of sneltreinstation niet zo gek. Heemstede heeft ongeveer de helft van het aantal reizigers en ligt wat afstand en reistijd ongeveer net zo ver als Almere-Buiten naar Almere-Centrum. Heemstede daarentegen heeft wel een IC-stop. Zo zijn er nog wel meer voorbeelden. Oostvaarders of Buiten zou niet uit moeten maken. Parkeren is natuurlijk makkelijker op dit moment bij Oostvaarders.

  reageer
 • Vincent

   

  Helemaal mee eens. Er zijn vast veel meer oplossingen dan enkel de terugkeer van de IC op de manier dat deze nog in de dienstregeling van 2012 voorkwam.

  reageer
 • Fransen

   

  Almere-Buiten heeft in 2014 55.385 inwoners. 60.000 was dus net iets te hoog ingeschat.

  reageer
 • Dave

   

  Helemaal mee eens! Heeft lobby van frenky hollywood toch geholpen!!

  reageer
 • Dave

   

  Ik neem aan dat dit sarcastisch bedoeld is? Zo niet,vind ik het geen handige opmerking.Ik heb geen rijbewijs en zou zonder trein nooit meer naar mijn vriendin in Rotterdam kunnen.

  reageer
 • maan

   

  60.000 inwoners alleen al in Almere Buiten!! Geloof je het zelf??

  reageer
 • Denise

   

  In 1 woord: geweldig!

  reageer
 • frits

   

  De problemen zijn begonnen toen de NS van een drietreinenstelsel (IC, sneltrein, stoptrein) terugging naar een tweetreinensysteem (IC, sprinter). Op drukke lijnen als de Flevolijn moet het drietreinsysteem gewoon terugkomen. Dus Almere Buiten geen IC-station, maar een sneltreinstation! Maak van de IC naar Amsterdam Centraal een sneltrein, en het probleem is opgelost. Geen extra rijtijd voor de Hanzelijn, en wel een betere bediening van Almere Buiten. Maar ja, op het hoofdkantoor in Utrecht en op het ministerie zijn het vooral systeemdenkers, die niet geinteresseerd zijn in reizigers... De bevoegdheid over het spoorwegnet moet gewoon vooral snel naar de lagere overheid toe.

  reageer
 • Andree

   

  Eerder zou Oostvaarders in aanmerking komen. Makkelijker parkeren en daar zijn ook meer sporen en perrons. Het overige verkeer wordt dan niet opgehouden. In heel Nederland moeten mensen naar een Intercity station reizen. Waarom zou een buitenwijk als Buiten lopend naar het Intercity station moeten kunnen?

  reageer
 • Harry

   

  Blijkbaar snap jij niet hoe een dienstregeling in elkaar steekt. Ook erg egoïstisch om de trein alleen in Almere buiten( en centrum) en te laten stoppen.. de rest van de stations heeft gewoon pech??

  reageer
 • Jan

   

  De intercity van naar Vlissingen kan best op Almere Buiten stoppen. Aankomst te Almere Centrum richting Amsterdam is dan twee minuten later dan nu, maar dat maakt verder niets uit. Qua rijtijd is er wel ruimte en enkele minuutjes later op Almere Cemtrum aankomen en om :02 en :32 vertrekken is dan ook geen ramp. In de andere richting zou deze dan om :04 en :34 op Almere Buiten moeten stoppen en dan is deze om :16 en :46 in Lelystad, kan prima lijkt mij. Kan de intercity Den Haag - Leeuwarden/Groningen wel gewoon door blijven rijden zoals nu. Desnoods zou de vertrektijd op Almere Centrum richting Zwolle +1 moeten worden, maar dat lijkt me geen probleem verder.

  reageer
 • carla

   

  vertel me is welke weg jij neemt dan...richting Amsterdam?

  reageer
 • frits

   

  het zou nog beter zijn helemaal geen stations meer in almere het spoor opheffen en er een weg van maken zijn we van alle geleuter af met die treinen hier maak er maar de flevo snelweg van .

  reageer
 • Rutger

   

  Kansloos idee. En met die drukte in de stoptreintjes valt het ook wel mee. Laat die gasten uit Buiten eens ophouden met zaniken.

  reageer
 • Fransen

   

  Almere-Buiten is een volwaardig stadsdeel met 60.000 inwoners waarvan er ruim 10.000 dagelijks gebruik maken van de trein op station Almere-Buiten. De reistijd richting Amsterdam is vanaf Almere-Buiten dusdanig langer geworden wat binnen de stad zelf met het OV niet te compenseren valt.

  reageer
 • Hek

   

  Alle stations zijn anders in de spits behoorlijk druk (Poort uitgezonderd misschien) en de trein naar A'dam zit al groot en deels vol als hij bij buiten weg rijdt. Maar de verbinding met Utrecht is een stuk beter geworden, dus ik vind het wel prima zo.

  reageer
 • Harry

   

  Stop toch eens met dat gezeik.... ik ben blij met het besluit dat de trein niet meer stopt in almere buiten. Waar kan ik de petitie tekenen tegen het stoppen in Almere buiten?

  reageer
 • Kees B.

   

  eensch

  reageer
 • Bert

   

  Ze moeten Noord Nederland aan Duitsland geven. Kost bakken geld die verlies gevende provincies.

  reageer
 • Bram

   

  nou nou

  reageer
 • Sjors

   

  Als er geen honden meer in de trein mogen, dan teken ik.

  reageer
 • Wiebren

   

  ik teken. frenky burgemeester!

  reageer
 • Ben Lankamp

   

  Het station zou eerder opgeheven moeten worden, net als Muziekwijk, Parkwijk en Poort. Een stad als Groningen heeft maar twee stations en heeft minder inwoners. Met een groter station Centrum en alle spoorruimte rond Oostvaarders zijn er dan geen knelpunten meer. Binnen Almere zijn genoeg fietspaden en busverbindingen voor binnenstedelijke verplaatsing.

  reageer
 • Thijs

   

  dat gezeur over die fileleed,,, waarom denk je dat ze snelwegen aan het verbreden zijn???:

  reageer
 • Geertjan

   

  Dat doet hij wel even. De aanhouder wint...

  reageer
 • Jan

   

  Intercity betekent van city naar city.... Niet binnen de stad naar een station binnen dezelfde stad......duhh

  reageer
 • Fleur

   

  Wanneer het parkeren in Amsterdam geen 40 euro per dag zou kosten zou ik ook wel de auto willen pakken. Het gaat dus niet alleen om de files.

  reageer
 • nou

   

  mijn handtekening krijgen ze niet, gaat goed zo dus lekker zo houden!

  reageer
 • Karel S.

   

  Frenky = Vincent. Ik gun het de Buitenaren ook wel, hoor, zo'n fijn intercitystation als wij Stadters hebben.

  reageer
 • michael

   

  inderdaad Nico waarom de trein nemen als je met de auto sneller bent en de wegen zijn over 6 a 8 heerlijk ruim, Ene Frenky succes man !! haha

  reageer
 • marc

   

  Gaat echt niet gebeuren

  reageer
 • Koos Hopeloos

   

  Tijd om station Almere Buiten af te breken. Het zit toch allen maar in de weg!

  reageer
 • harry

   

  Rij buiten maar voorbij, reizigers uit Kampen Zuid en Dronten moeten sowieso altijd al op al die Almere stations stoppen. Laat de rest van Noord Nederland er een keer niet op wachten.

  reageer
 • Frenky Hollywood

   

  Je hoeft het niet te lezen hoor...

  reageer
 • Sneltrein

   

  Helemaal mee eens!!!!

  reageer
 • Almere buiten

   

  Het is Frenky gelukt! Haha. Wat een klasse die man

  reageer
 • Frenky Hollywood

   

  Ik wil mijn sneltreinstation in Almere Buiten terug!

  reageer
 • Henk

   

  Ben dat gezeur over station almere buiten aardig zat

  reageer
 • ..

   

  Frenky? Het is je gelukt!

  reageer
 • Schandalig NS

   

  Heel goed idee! Mijn handtekening heb je!

  reageer
 • Serge

   

  Huh, is de initiatiefnemer niet eens Frenky?

  reageer
 • Nico

   

  Er is bijna geen fileleed meer. Waarom jezelf dan toch pijnigen met de trein?

  reageer
 • kan zeker zelf nooit zitten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert