Eisen aan snel internet in buitengebied

FLEVOLAND • Ma 3 augustus 2015 | 20:31 • Maandag 3 augustus 2015 | 20:31
De provincie Flevoland gaat een programma van eisen opstellen waaraan een snelle internetverbinding in het buitengebied moet voldoen. Marktpartijen kunnen aan de hand daarvan een businesscase maken.

De VVD wilde eigenlijk dat de provincie een stap verder zou gaan en zelf de kosten en baten van glasvezel in het buitengebied zou onderzoeken, maar daarin werd de partij onvoldoende gesteund.

Omdat de Staten snel internet in Flevoland wel belangrijk vinden, wordt daar met het programma van eisen nu een impuls aangegeven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (9)

 • paul

    Do 18 september 2014 Donderdag 18 september 2014

  wij zitten op trekersveld aan de hogevaart, wij hebben redelijk intetnet tot dat de kantoeren op het trekersveld open gaan. het is echt belachlijk hoe traag internet is op de trekersveld is. je zou bijna zeggen dat iedereen snel internet moet hebben.

  reageer
 • Poe

    Do 18 september 2014 Donderdag 18 september 2014

  Dan snap je het niet. De VVD vraagt om een kosten raming niet alleen een businessplan

  reageer
 • ISP uit Flevoland

    Do 18 september 2014 Donderdag 18 september 2014

  Beste ondernemer uit Zeewolde, er ligt glasvezel op de bedrijventerreinen van Zeewolde van ons. U kunt daar gebruik van maken, de mogelijkheid is er dus gewoon? Wat is uw bedrijfsnaam?

  reageer
 • 13xx

    Do 18 september 2014 Donderdag 18 september 2014

  Wat mij verbaasd is dat een partij die voor marktweking is juist meer overheid ingrijpen wil.

  reageer
 • dre

    Do 18 september 2014 Donderdag 18 september 2014

  ik voel mij achtergesteld als Lelystedeling

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

    Do 18 september 2014 Donderdag 18 september 2014

  Internet via een kabel....ouderwets.

  reageer
 • Jan Vezel

    Do 18 september 2014 Donderdag 18 september 2014

  Het is een kwestie van geld. Dat is ontstaan nadat de overheid besloten heeft dit soort infrastructuur commercieel te maken (dus geen nutsvoorziening). Er is dus niemand die op voorhand een dure glasvzellijn gaat leggen voor toekomstige gebruikers. Bij gas, water, riolering, elektra weet je dat iedereen dat nodig heeft (en de prijzen zijn op publiekelijk niveau). Glasvezel wordt op industriegebieden (als het er al ligt) uitgemolken als “zakelijk”. In tegenstelling tot consumenten glasvezel (zg. Ftth voor nog geen 50 euro per maand inclusief alle diensten) wordt voor bedrijventerreinen rond de 300 euro per maand gerekend en dan alleen voor de verbinding (dus nog geen diensten). Je moet dus al een behoorlijk bedrijf hebben om een zakelijke glasvezelverbinding te kunnen betalen. Voor een éénmanszaak (dus ook zzp’rs) is dit zakelijk glasvezel onbetaalbaar. Ik woon in het buitengebied, heb éénmanszaak en mag voor een zakelijke glasvezelverbinding 50000 euro betalen voor aanleg en 318 euro per maand voor een 20Mb verbinding zonder diensten. En dat terwijl een éénmanszaak die 500 meter verderop in de kom woont voor nog geen 50 euro per maand via de Ftth meer krijgt.

  reageer
 • Jan Vezel

    Do 18 september 2014 Donderdag 18 september 2014

  Weer een geldverslindend onderzoek naar glasvezel op het platteland. Honderden mensen houden zich bezig met onderzoek terwijl men het resultaat al weet: Internet is nu al een basisbehoefte, glasvezel is de vervanger voor de koperleidingen (ja, ook voor coax), draadloos is een handig hulpmiddel voor mobiel maar zal nooit beter/sneller worden dan fysieke infra (en is nooit van jezelf alleen), gemiddeld staan woningen in stedelijke gebieden rond de 40 meter van elkaar, gemiddeld staan woningen in buitengebieden 140 meter uit elkaar (80m openbare weg en 60m privé terrein) polders misschien iets verder, kosten gemiddeld per woning in buitengebied 3000 euro bij 100% deelname (dus 5000 euro bij 60% deelname). Tientallen dure juristen moeten worden ingeschakeld om alle warrige EU regels voor staatsteunonderzoek te onderzoeken. Kost dus ook bakken ja bakken met geld waar je geen glasvezel van krijgt. Wat moet men dan nog onderzoeken? Helemaal niets! Wat dan wel? Steek de handen uit de mouwen en steek de handen uit de mouwen Maak subsidie niet op aan vergaderen, onderzoeken en al van dat soort verkeerde zakkenvullende aangelegenheden. Stel subsidie direct beschikbaar aan de aanleg van glasvezel. Kortom: Laat de subsidiestroom direct op gaan aan de fysieke glasvezelaanleg!

  reageer
 • ondernemer in Flevoland

    Do 18 september 2014 Donderdag 18 september 2014

  Het zo dan ook fijn zijn als ze "nieuwe" industrie terreinen dan ook gelijk voorzien van glasvezel in Zeewolde in plaats van een 2mb downloadsnelheid over een koperdraadje te hebben wat op geen enkele wijze aangepast of verhoogd kan worden. De loze leidingen liggen er al.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert