GlasDraad bekijkt animo voor internet in buitengebied

FLEVOLAND • Wo 16 januari 2019 | 21:00 • Woensdag 16 januari 2019 | 21:00

Netwerkbeheerder GlasDraad gaat kijken hoeveel animo er is voor snel internet in het buitengebied van Dronten, Zeewolde, Almere en Lelystad. Inwoners wordt in maart via een vraagbundeling gevraagd of zij snel internet willen hebben.

Bij een vraagbundeling wordt gekeken binnen een gebied of er voldoende animo is voor een project. Voor het glasvezelnetwerk in het buitengebied, ligt de ondergrens op 50 procent van de inwoners. Als die grens gehaald wordt, kan GlasDraad beginnen met de aanleg.

Landbouworganisatie LTO Noord is deze week een samenwerking aangegaan met GlasDraad voor de vraagbundeling. Volgens LTO Noord zitten veel boeren met smart op snel internet te wachten. Zo is het nu bijvoorbeeld niet mogelijk om een melkrobot te updaten.

In oktober vorig jaar trok FiberFlevo zich terug voor de aanleg van snel internet in het buitengebied. Het bedrijf zei dat de animo destijds te laag was.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel