Onzekerheid rondom snel internet buitengebied

FLEVOLAND • Do 27 september 2018 | 23:20 • Donderdag 27 september 2018 | 23:20

Er is onzekerheid ontstaan over de aanleg van snel internet in het buitengebied van oostelijk en zuidelijk Flevoland. Dat meldt gedeputeerde Michiel Rijsberman aan Provinciale Staten. Begin dit jaar stelde de provincie enkele miljoenen beschikbaar, maar die bijdrage staat nu op de tocht.

Dat komt omdat zich bij de provincie twee bedrijven hebben gemeld die voor eigen rekening, dus zonder provinciale subsidie, het glasvezelnetwerk in het buitengebied willen aanleggen. Als deze bedrijven een gezonde businesscase hebben, moet de provincie hen drie jaar de kans geven om dat ook daadwerkelijk te realiseren. Landelijke regelgeving schrijft dat voor. De komende tijd onderzoekt de provincie of de plannen van de twee ondernemingen inderdaad kans van slagen hebben.

Mocht dat niet het geval zijn dan kan de provincie rond de tafel met de andere bedrijven die snel internet in oostelijk en zuidelijk Flevoland willen aanleggen. In dat geval zal er wel gebruik worden gemaakt van de provinciale subsidie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel