Kristal eerste basisschool met CO2-meter

ALMERE
Basisschool Het Kristal in Almere heeft donderdag als eerste school in de stad een CO2-meter gekregen. De meter is onderdeel van het 'Bewustwordingsprogramma binnenmilieu op basisscholen'. Een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid om de luchtkwaliteit in klaslokalen te verbeteren.

Uit onderzoek blijkt dat bijvoorbeeld een te warm klaslokaal een slecht effect heeft op het leervermogen van kinderen.

De nieuwe CO2-meter geeft een rood signaal zodra het niveau te hoog wordt. Vaak is dan het openzetten van een raam, of het lager zetten van de verwarming voldoende om het probleem op te lossen.

reacties (2)

 • Wilbert Smits van Oyen

   

  Sinds de 'Frisse Scholen' subsidie van 2010 hangen in honderden basisscholen CO2 meters. Ook in kinderdagverblijven is al geruime tijd bekend dat de CO2 concentratie een goede indicator is van de luchtkwaliteit in ruimten waar mensen verblijven. Een CO2 indicator waarschuwt als er onvoldoende wordt geventileerd, zodat je bewust(er) kunt ventileren. Scholen krijgen nu één gratis CO2 meter van de GGD, dat is goed om het nut te ervaren. maar elke meting is een momentopname en daarom zou in elk klaslokaal een CO2 meter moeten hangen!

  reageer
 • Koos W.

   

  Nou dat mogen ze dan snel op alle scholen invoeren. Zeker die platte noodlokalen. Mijn dochter zit ook in zo'n lokaal en komt een groot gedeelte van het jaar met hoofdpijn thuis omdat het zo warm was in de klas.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert