Forse daling aantal Nederlandse restaurants

FLEVOLAND
Het aantal restaurants met een Nederlandse keuken is de afgelopen vier jaar in Flevoland relatief het meest gedaald. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Datlinq.

Het gaat om restaurants waar biefstuk op de kaart staat en wijn wordt geschonken. In totaal stopten er in Flevoland 55 eetgelegenheden. Dat is een daling van 40 procent.

Het onderzoeksbureau zegt dat mensen vaker naar een internationale keuken gaan of een eetcafé. Dit zou vooral komen door de hogere prijs van de Nederlandse keuken.


reacties (9)

 • jan bakker

   

  Dan wie in de Havenkom?

  reageer
 • ron

   

  ik ben wel benieuwd naar de lijst die wel ze hier bedoelen en welke dan zijn gestopt 40 % lijkt me namelijk onrealistisch hoog getal. In Almere kan ik dit cijfer sowieso al niet plaatsen

  reageer
 • Jaap

   

  Duidelijk niet verder gekeken dan je neus lang is. Zowel in Emmeloord,Urk, LeLystad als Almere Zijn prima restaurants te vinden.

  reageer
 • Jan

   

  Het lijkt wel of een menu alleen maar gaat over het vlees/vis. Terwijl ik de groenten en aardappelen ook belangrijk vind.

  reageer
 • Nico

   

  Niemand hoeft een wijnkenner te zijn. Wanneer je goed advies krijgt (en er dus ook genoeg aanbod is) vult de drank het eten aan. In het eerder genoemde Almere Haven zit een wijnspecialist. Wanneer je op de markt een vers stuk tonijn of een konijn hebt gescoord weet hij zo 4/ 5 wijnen te selecteren. En het is altijd goed. Waarom kan dat niet in een restaurant? Onlangs gegeten in Monnickendam. Prachtige gerechten die door een heuse sommelier voorzien werden door een mooi wijnarrangement. En de bediening was van grote klasse. De prijs was niet anders dan in de Havenkom. Het kan dus wel maar waarom niet in Flevoland?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • MKM

   

  Voornamelijk goede ervaringen met restaurants in de polder. Alleen het wijngebeuren kan ik niet over oordelen, want geen wijndrinker/kenner.

  reageer
 • Poe

   

  De verschrikkelijke bediening, slecht bereid eten en het totale gebrek aan interesse en kennis van wijnen is zo stuitend in Flevoland dat ik bij het uit eten gaan liever buiten de provincie ga eten.

  reageer
 • Nico

   

  Bij veel Nederlandse restaurants is het gaar krijgen van een biefstuk al een prestatie op zich. De groenten worden stelselmatig vermoord en passende wijnen bij het eten is not done. Als men dit alles wel op orde heeft is een vriendelijke welwillende houding en juiste timing iets waar duidelijk niet over is nagedacht. Een aantal mensen in de bediening heeft dit helaas niet van nature. Ga eens vis eten in Almere-Haven. De bediening is te erg voor woorden.

  reageer
 • Bram

   

  Ik weet niet of dit de hoofdoorzaak is, maar gezien de prijzen en de chagrijnige bediening kies ikzelf ook vaker voor een all in concept. Bijv een tapas bar. Redelijk betaalbaar en het buikje is goed gevuld.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert